Waar worden drones voor gebruikt?

Je hoort er steeds meer over: drones. Ze komen regelmatig in het nieuws omtrent nieuwe wetten en regels. Met een drone mag je namelijk niet overal vliegen, en al helemaal niet overal filmen. Maar ook positieve berichten komen in het nieuws voorbij. Schitterende beelden van natuurgebieden of sport actie filmpjes zijn aan de orde van de dag. Maar waarvoor worden drones nu precies voor gebruikt?

Commerciële doeleinden

Drones worden steeds vaker voor commerciële doeleinden gebruikt. Hiermee wordt bedoeld dat met de beelden van de drone geld wordt verdiend. Dit kan zowel door het maken van bijvoorbeeld een bedrijfsfilm, maar ook een aftermovie van een event. Vooral bij dance events worden drones steeds vaker gebruikt om unieke beelden te kunnen tonen. Daarnaast worden drones ook regelmatig gebruikt bij het maken van films. Dit komt met name door de relatief lage prijs voor goede kwaliteit beeld vanuit de lucht. Het grootste voordeel van het gebruik van een drone bij een film, is natuurlijk de mogelijkheid om vanuit de perfecte hoek te filmen.

Recreatief gebruik

Voor de huis, tuin en keukengebruiker zijn er relatief veel verschillende drones te vinden. Je doet er goed aan om te beginnen met een mini-drone. Om je een idee te geven van de maat van de drone: deze is nog kleiner dan een hand van een volwassenen. Je zult gauw genoeg merken dat je vooral moet wennen aan de bediening. Er wordt vaak gedacht dat er direct goed mee gevlogen kan worden.In negen van de tien gevallen is dit echter niet zo. Wat je  dus absoluut niet moet doen is er gelijk buiten mee aan de slag gaan. Grote kans dat je drone in een boom verdwijnt of in de tuin van de buurman beland. Je kunt het beste eerst binnenshuis oefenen om zo de bediening onder controle te krijgen.

Het voordeel van een mini-drone is dat je er relatief gemakkelijk in huis mee kunt vliegen. Ook kan deze wel een stootje hebben. Een goedkope drone koop je bij koopjedrone.nl.

 

Hier vind je tevens grotere drones en drones met camera. Deze zijn aan te raden voor de wat meer ervaren vliegers. In tegenstelling tot de mini versie kun je met deze types beter buiten vliegen omdat je binnenshuis een grote kans hebt dat je wat omver vliegt.

 

Met bovengenoemde kun je voor je plezier wat rond vliegen en stunts uit voeren, maar er zijn ook wedstrijden voor. Hier gaat het om de snelste vluchttijden of de beste controle. Erg leuk om eens aan deel te nemen.

Beveiliging en inspectie

Steeds meer landbouwers maken gebruik van een drone met camera.Op deze manier kunnen zij snel en gemakkelijk hun velden inspecteren. Droge stukken of ongewenste bezoekers worden direct gevonden met behulp van een drone. Naast inspecties worden bijvoorbeeld ook evenementen beveiligd met behulp van drones met camera. Door zicht vanuit de lucht zijn ongeregeldheden sneller gelokaliseerd en kunnen beveiligingsmedewerkers er direct op af gestuurd worden.

Comments are closed.