Waarom een iPhone 6?

Je ziet er velen mee lopen: de iPhone. Naast dit toestel zijn er nog een heleboel andere toestellen met voornamelijk het besturingssysteem Android. Toch vragen veel mensen zich af waarom de iPhone nou zo populair is, en waarom iedereen direct de aller nieuwste wil kopen.

De specificaties

De iPhone 6 is op dit moment een van de beste smartphones in de markt. Dit toestel is te verkrijgen in de kleuren zilver en spacegrijs. De kleur spacegrijs is net iets donkerder dan zilver, maar lijkt niet op zwart. Qua opslagcapaciteit heb je de keuze tussen een 16GB versie en 64GB. De 32GB versie is uit het assortiment gebleven, je doet er goed aan om de 64GB versie aan te schaffen wanneer je veelvuldig gebruik maakt van je smartphone. Dit lichtgewicht weegt tevens maar 129 gram! Je zou bijna denken dat je niet eens een toestel bij je hebt.

Het toestel is voorzien van een 4,7-inch retina HD-display met een resolutie van 1334 x 750. Daarnaast is het mogelijk om met meerdere vingers tegelijk gebruik te maken van de touch functies via het beeldscherm. Om vette vinger vlekken te voorkomen is er een vetafstotendelaag aangebracht aan de voorzijde van het toestel.

Om al jou taken te kunnen verwerken zit er een A8-chip in en een M8-bewegingsprocessor.

Ook wanneer je een echte foto liefhebber bent is de iPhone 6 een goed toestel. Deze is namelijk voorzien van een 8-megapixel iSight-camera met auto-focus functie. De burst-modus maakt het mogelijk om de juiste foto te maken. In deze modus maakt het toestel pijlsnel achter elkaar foto’s waarna ja later de beste eruit kunt kiezen. Benieuwd hoe je de beste foto’s maakt? Lees dan dit artikel over het maken van vakantie foto’s.  Zo heb je altijd de perfecte foto. Wil je liever een filmpje maken? Ook dat is mogelijk op 1080p kwaliteit. High Definition video’s zullen je de ultieme na beleving bezorgen.

Qua beveiliging ben je voorzien van een vingerafdrukscanner. Op deze manier kan alleen jij de smartphone ontgrendelen, je foto’s en video’s zijn dan ook veilig.

Misschien wel het aller belangrijkste: de batterij. In stand-by stand zou het toestel 10 dagen operationeel moeten blijven. Maar deze tijd wordt aanzienlijk verkort bij veelvuldig gebruik. Doorgaans zul je om de dag moeten opladen.

Functies voor gadget liefhebbers

Voor de echte gadget liefhebbers zijn er nog een tweetal functies bijgekomen. Allereerst is Near Field Communication mogelijk, ook wel NFC genoemd. Maar wat is het nu eigenlijk? NFC is een oplossing waarmee draadloos gegevens overgedragen kunnen worden. Dit brengt meerdere mogelijkheden met zich mee. Er wordt op dit moment nog niet veel gebruik van gemaakt behalve voor contactloze betalingen. Steeds meer winkels ondersteunen dit. Om hier gebruik van te willen maken moet je uiteraard je bankrekening koppelen aan de iPhone. Een betaling voltooien doe je door het toestel vlakbij het pinapparaat te houden, en je vinger op de vingerafdrukscanner te houden.

Daarnaast kan dit toestel ook draadloos opgeladen worden. Draadloos opladen is een functie waar al meerdere jaren over gesproken werd, maar lang achterwegen bleef. Nu is het echter mogelijk om hier gebruik van te maken. Hiervoor heb je wel een Qi-lader nodig. Je plaatst het toestel op de lader en de batterij zal zich vullen. Wordt je gebeld? Geen probleem. Je kunt direct opnemen zonder eerst een kabel er uit te hoeven halen. Ideaal toch?

Naast al het bovenstaande is de keuze tussen Android en IOS vaak een principe kwestie. De een blijft voor altijd bij Android en de ander bij IOS. In sommige gevallen wil men nog wel eens overstappen maar dit gebeurt meestal wanneer je bij toeval een toestel met het andere besturingssysteem moet gebruiken. Ook is men niet altijd bereid om de volle prijs te betalen voor een nieuw toestel. Wanneer je liever wat minder geld uit wil geven is een refurbished iPhone 6 wellicht een oplossing. Dit is in principe een tweedehands toestel, maar de belangrijkste onderdelen zijn hiervan vervangen. Op deze manier functioneert deze als nieuw en betaal je wat minder. Voor ieder is er dus wat wils.

Comments are closed.