Waarom een sim-only abonnement?

Tegenwoordig is het in bezit hebben van een smartphone de normaalste zaak van de wereld. Kinderen van een jaar of acht lopen er vaak al mee rond. Maar hoe komt dat? Er is niet echt een verklaring voor te geven, het is er in gegroeid. Kinderen krijgen in een steeds eerder stadium met technologie te maken. Op school zitten ze al op de computer of krijgen ze les van een iPad. Thuis willen ze hier natuurlijk ook mee spelen. Kortom; kinderen krijgen steeds vaker elektronica in hun handen en leren hier snel mee te werken. Daarnaast krijgen kinderen ook steeds eerder een eigen telefoon abonnement. Waarom? Omdat de rest dat ook heeft. De keus waar je dan nog voor staat is een abonnement met smartphone of een sim-only abonnement.

De verschillen

De grootste verschillen die te herkennen zijn tussen een sim-only abonnement en een abonnement met smartphone, zijn natuurlijk de prijs en de smartphone. Een abonnement is vaak twee of soms zelfs drie keer zo duur vanwege de bijgeleverde telefoon. Deze moet namelijk wel betaald worden. Wanneer je gaat rekenen, kom je er al gauw achter dat je negen van de tien keer goedkoper uit bent, met een sim-only abonnement in combinatie met het kopen van een smartphone. Maandelijks ben je minder geld kwijt en je kunt zelf kiezen welke telefoon je aanschaft en hoe lang je deze houdt.

Voordelen van sim-only

Een van de grootste voordelen van een sim-only abonnement zijn natuurlijk de kosten. Je betaald veel minder dan bij een normaal abonnement simpelweg doordat je er geen telefoon bij krijgt / koopt. Hierbij komt nog een voordeel kijken: je kunt namelijk zelf kiezen welke telefoon je wil gebruiken. In winkels worden vaak maar een beperkt aantal modellen aangeboden. Dit omdat zij afspraken hebben met leveranciers en alleen de nieuwe modellen mogen aanbieden. Op internet kun je er echter nog een hele hoop vinden, vaak voor een lagere prijs. Na enig zoekwerk kom je daar vanzelf achter. Kijk ook eens naar wat Chinese modellen als die van: Oneplus, Huawei of Xiaomi. Deze hebben goede telefoons voor een schappelijke prijs. Mocht je huidige telefoon het nog goed doen, dan heb je geluk, je hoeft dan geen nieuwe telefoon aan te schaffen en bespaard zo flink wat geld.

Nog een voordeel van een sim-only abonnement is de flexibiliteit en maandelijkse opzegbaarheid. Je kunt namelijk een abonnement nemen wat maandelijks opzegbaar is. Erg fijn wanneer je onverwachts een telefoon van de zaak krijgt. Daarnaast kun je ook per maand de bundels aanpassen. Meestal worden er databundels van bijvoorbeeld 2gb afgenomen terwijl onbeperkt mobiel internet wellicht veel aantrekkelijker is. Het grootste voordeel is dat je je abonnement kunt aanpassen voor piekmomenten. Stel je hebt al twee jaar achter elkaar meer data verbruik in december, dan verhoog je je bundel even alleen voor die maand. Handig toch? Ook kun je het verlagen, bij abonnementen met een telefoon is dit niet mogelijk.

Nadelen sim-only

Wanneer je een nieuwe smartphone nodig hebt zul je deze in één keer moeten aanschaffen. Dit vinden sommige mensen vervelend, de nieuwste telefoons kosten bijvoorbeeld al gauw €600,-. Hiervoor moet menig mens even in de buidel tasten. Wel zorgt het ervoor dat je lagere maandlasten, wat ook erg fijn kan zijn.

De telefoon moet simlockvrij zijn. Vroeger moest je je telefoon vaak simlockvrij laten maken. Met de nieuwere modellen komt dit nauwelijks meer voor.

Mocht je telefoon defect raken dan heb je wel een klein probleem. Je krijgt namelijk geen tijdelijk leentoestel. Wil je terwijl je wacht toch een telefoon? Dan zul je er even een moeten lenen van vrienden of familie, wat op zich ook geen ramp hoeft te zijn.

Conclusie

In negen van de tien gevallen ben je beter af met een sim-only abonnement. Je hebt lagere maandlasten en hebt vaak nog beter deals dan abonnement met smartphone. Wanneer je even na rekent kom je er al gauw achter dat sim-only goedkoper is. Wel lijkt het aanschaffen van een smartphone hierdoor meer te kosten omdat je deze los koopt. Echter is het tegendeel waar. Je betaald het nu alleen niet verspreid over twee jaar tijd. Daarnaast ben je met sim-only een stuk flexibeler in gebruik.

TAG: Sim only vergelijken

Comments are closed.