Waarom onbeperkt mobiel internet?

Steeds vaker bieden providers onbeperkt mobiel internet aan. Echter stappen we nog niet massaal over naar onbeperkt internet. En dat terwijl wij Nederlanders normaal gesproken wel van onbeperkt houden. Komt het misschien doordat we twijfels hebben of onbeperkt mobiel internet wel echt onbeperkt is? Of denken we dat het overbodige luxe is? Wil jij weten wanneer het echt gunstig is om onbeperkt mobiel internet af te sluiten? Lees dan snel verder en maak een verstandige beslissing om vervelende verrassingen achteraf te voorkomen.

Is onbeperkt mobiel internet echt onbeperkt?

Een vraag die vaak wordt gesteld is of onbeperkt mobiel internet daadwerkelijk onbeperkt is. We gaan er vaak zonder vanuit dat er vervelende addertjes onder het gras zitten. Hierdoor sluiten we beperkte internet abonnementen af, waarbij we het risico lopen op hoge extra kosten achteraf. Echter zijn er in telecomland ook providers die echt onbeperkt mobiel internet aanbieden. Je kunt dan zoveel internet MB’s verbruiken als je zelf wilt en dat voor een vast bedrag per maand. Prijsverschillen worden alleen gemaakt voor de datasnelheid.

Zijn er echt geen addertjes onder het gras?

Om het 3G en 4G netwerk niet te overbelasten en alle gebruikers met snelheid toegang te geven tot dit netwerk, dien je eerlijk gebruik te maken van het mobiele internet. Eerlijk betekent dat je jouw mobiele internetverbinding niet langdurig open hebt staan om bijvoorbeeld urenlang films op Netflix te kijken. Ook mag je de simkaart alleen gebruiken voor mobiele telefoons en tablets en niet voor andere apparaten. Heb je jouw internetverbinding wel langdurig openstaan? Dan wordt de datasnelheid verlaagd om andere gebruikers ook de mogelijkheid te bieden optimaal gebruik te maken van het 3G en 4G netwerk. Dit is het enige addertje onder het gras, maar of je die ooit zult ervaren heb je zelf in de hand. Bij normaal en redelijk verbruik zal je dit addertje niet tot nauwelijks ervaren.

Wanneer kiezen voor onbeperkt mobiel internet?

Wij raden aan om te kiezen voor onbeperkt mobiel internet wanneer je redelijk vaak mobiel internet gebruikt en er zeker van wilt zijn dat je achteraf niet verrast wordt met een torenhoge rekening. We hebben het vaak niet door, maar we gebruiken vaak meer MB’s per dag dan wij zelf denken. Onbeperkt mobiel internet lijkt in eerste instantie een overbodige luxe, maar voor whatsappen, e-mail checken, Facebook en YouTube filmpjes kijken van bekende Nederlandse YouTubers verbruiken we al redelijk wat MB’s. Dit komt omdat de mobiele applicaties steeds groter worden en daardoor steeds meer mobiele data verbruiken. Ook de kwaliteit van de camera’s op onze telefoon wordt steeds hoger, waardoor de foto’s die wij doorsturen en delen via Whatsapp en social media meer MB’s voor verzending verbruiken.

 

Comments are closed.