Wat is dubbelzijdige klevende tape?

Er zijn situaties genoeg te bedenken, waarbij u dubbelzijdige klevende tape nodig heeft. Misschien wilt u een schilderijtje aan de muur plaatsen, maar u wilt geen boorgaten in de muur maken? Een dubbelzijdige klevende tape heeft een lijmlaag dat aan de muur wordt bevestigd, waarna de lijmlaag aan de andere zijde aan het schilderijtje wordt gehecht. Een dubbelzijdige tape is ook zeer geschikt bij het leggen van vloeren die aan de ondervloer moeten worden geplakt. Dubbelzijdige klevende tapte hecht zich aan één zijde vast aan de ondervloer, terwijl de andere laag aan de vloerdelen zal hechten. Ook voor industriële toepassingen, zijn er genoeg situaties te bedenken, waarbij dubbelzijdige klevende tape ingezet moet worden.

Dubbelzijdige klevende tape met of zonder drager?
In de regel bestaat een dubbelzijdige klevende tape uit een drager met aan beide zijdes een lijmlaag. In tegenstelling tot enkelzijdige klevende tape, zal de drager hier ook enkel het dragen van de lijmlaag tot doel hebben. De drager is namelijk altijd weggewerkt tussen de te verbinden delen en is niet aanwezig op het oppervlak van de te verbinden delen. Er zijn ook gespecialiseerde situaties, waarbij een drager niet gewenst is. In dat geval bestaat er ook dubbelzijdige klevende tape zonder een drager. Om deze tape toch op een rol te kunnen leveren, zit er tussen de beide lijmlagen een schutvel. Het is wel nodig om hiervoor een speciale dispenser te gebruiken, zodat het schutvel gemakkelijk afgerold kan worden en u niet in aanraking komt met de lijmlaag.

Diverse soorten dubbelzijdige klevende tape
Welk soort dubbelzijdige klevende tape u moet gebruiken is afhankelijk van de ondergronden waarop de tape aangebracht moet worden. Er zijn veel dubbelzijdige klevende tapes die aangebracht kunnen worden op verschillende soorten ondergronden. Maar ook voor heel specifieke ondergronden zijn er speciaal ontwikkelde dubbelzijdige klevende tapes, die voor dat doeleinde gebruikt kunnen worden.

Comments are closed.