Wat wil jij voor je verjaardag

“Wat wil jij voor je verjaardag” werd mij diverse keren gevraagd. Tja, dat is een goede vraag. Wat zou ik dit jaar eens voor mijn verjaardag vragen? Deze vraag kon ik niet zo één, twee, drie beantwoorden. Ik besloot om er eens goed over na te denken. Al zittend in de tuin in mijn tuinbank liet ik mijn gedachten gaan.

Ik keek eens rond in de tuin en zag daar een oude kolen barbecue staan. Bij vrienden heb ik al vaak gebarbecued met een gasbarbecue. Ik moet zeggen dat goed smaakte. Het is natuurlijk wel een duur cadeau, maar ik besluit het toch op te nemen op mijn verlanglijstje. Misschien dat mijn vrouw bijvoorbeeld samen met mijn moeder dit een mooi cadeau vinden en er één voor mij kopen. Niet geschoten is altijd mis.

Verder de tuin inkijkend, bedenk ik mij dat ik vorig jaar had bedacht dat nieuwe tuinverlichting ook geen overbodige luxe zal zijn. Ook de verlichting plaats ik op mijn verlanglijst. Ook kom ik op het idee om een hangmat en parasol te vragen. Na de tuin, ga ik in gedachten naar binnen. Wat zou ik daar nog willen hebben? Al snel kom ik op een nieuwe stofzuiger, aangezien de stofzuiger die wij nu hebben heel veel lawaai maakt. Ik plaats deze op lijstje en zet er tussen haakjes bij ‘geluidsarm’. Ook zou ik wel een nieuwe koel-/ vriescombinatie willen, maar die is natuurlijk te duur om op mijn lijstje te zetten. Als laatste besluit ik om een espressoapparaat op mijn verlanglijstje te plaatsen. Laatst was ik bij iemand die zo’n apparaat had en daar kwam heerlijke koffie uit.

Comments are closed.