Wat zullen we vanavond eens eten?

Elke avond is het weer een lastig iets: Wat gaan we eten? Lekkere recepten bakken is niet moeilijk, maar inspiratie zoeken wel. Daarom is het goed om te kijken naar recepten die er te vinden zijn in kookboeken. Begrijpelijk is echter dat je geen zin hebt om elke keer een boek erbij te pakken en moeilijke ingrediƫnten te kopen. Daarom kun je er ook voor kiezen om online recepten te zoeken. Dan kun je bijvoorbeeld invullen wat je al in huis hebt of juist waar je zin in hebt. Als je zin hebt in vis, kun je dat invullen en krijg je recepten met vis.

Veel supermarkten hebben ook een website met recepten, zoals de Albert Heijn en de Jumbo. Handig daar aan is dat je direct hoeveelheden van verpakkingen krijgt, zodat je het alleen maar hoeft te pakken en niet hoeft uit te rekenen hoe veel je van iets moet kopen. Hierdoor kan je makkelijk een lekker recept bakken. Dan kun je weer eens iets anders eten dan de standaard aardappelen, groenten en vlees. Denk bijvoorbeeld aan een lekker salade met gebakken vis, een curry met gebakken kip of een lasagne met gegrilde groenten. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar daarom is het juist handig om te werken met een recept.

Lekkere recepten bakken en bedenken wordt op deze manier ook makkelijk als er bijvoorbeeld visite komt of als je andere eters krijgt. En voor je zelf is het ook fijn dat je weer eens iets anders eet dan normaal.

Comments are closed.