Zelfvertrouwen kinderen

Een van de belangrijkste momenten in je leven om je zelfvertrouwen te ontwikkelen is wanneer je nog een kind bent. Dit principe geldt voor iedereen. Als kind heb je namelijk alleen een beeld van de wereld en een beeld van jezelf. Naarmate je je referentiekader uitbreid, breid je ook het zelfvertrouwen van jezelf uit. Dit is dus afhankelijk van de dingen die je mee maakt en erg afhankelijk van de mensen om je heen.

Referentiekader kinderen

De allerbelangrijkste factor zijn de mensen die je om je heen hebt. Zij bepalen namelijk het beeld dat jij van de wereld zult krijgen als je een kind bent. In de toekomst zal je merken dat naarmate je ouder wordt dat je het gedrag steeds meer gaat kopiƫren van de mensen waarmee je opgroeit. Daarom wordt er ook vaak gezegd dat je uiteindelijk net als je ouders zult worden.

Voor een groot deel is dit waar, maar het hangt ook af van de andere mensen om je heen. Dit kan ook een bepaalde filmster zijn waar je een grote fan van bent die veel zelfvertrouwen uitstraalt. Je wilt graag net al deze persoon zijn en daarom ga je (on)bewust dit gedrag kopiƫren. Om deze redenen is tijdens de opvoeding van het kind erg belangrijk met welke mensen hij of zij de tijd spendeert. Voor kinderen is het belangrijk om het verschil te weten tussen goede en kwade mensen wat ze natuurlijk al leren tijdens het kijken van de tekenfilms van tegenwoordig!

Comments are closed.