Diksap: een lekker en gezond drankje voor jong en oud

Wat is diksap?

Diksap is geconcentreerde vruchtensap dat al sinds 1949 wordt gemaakt. Het is een gezonde sap gemaakt van 100% fruit. Dit betekent dat er geen geur-, kleur en smaakstoffen aan de drank is toegevoegd. Diksap bevat alleen fruitsuikers en is dus 100% natuurlijk, maar toch zoet! Zoals het woord al doet vermoeden is de sap erg dik. Dit komt omdat het water uit het fruit is onttrokken. Diksap is een verantwoord, natuurlijk en gezond alternatief op siroop.

Leuk feitje: om 1 kg diksap te maken is er maar liefst 8 kg fruit nodig!

 

Is diksap gezond?

Diksap is een verantwoord alternatief voor reguliere siropen en frisdrank. Dit omdat er geen geur-, kleur-, en smaakstoffen en/of toegevoegde suikers zijn toegevoegd. Wanneer je het nog gezonder wilt maken kun je ervoor kiezen meer water toe te voegen. Geniet natuurlijk wel met mate!

 

Voor wie is diksap gemaakt?

Kinderen en baby’s vanaf zes maanden mogen al diksap drinken, maar ook voor de ouderen onder ons is het een heerlijk drankje. Diksap is gemaakt voor jong en oud!

 

Hoe kun je diksap het beste bewaren?

Over het algemeen is diksap lang houdbaar. Zo zijn ongeopende flessen zo’n 24 maanden houdbaar. Wanneer je een fles diksap aanbreekt kan deze gerust nog zo’n drie maanden mee. Let wel op: dit is alleen geldig mits je deze in de koelkast bewaard! Wanneer de diksap nog niet geopend is kun je deze het beste op een donkere plek bewaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kelderkast.

 

Waar kan ik diksap allemaal voor gebruiken?

Met diksap kun je verschillende andere lekkernijen maken. Zo maak je met ijsvormpjes, yoghurt, vers fruit en 2 eetlepels diksap gemakkelijk een lekker diksap yoghurtijsje. Koekjes aan het bakken? Voeg dan eens een scheutje diksap toe voor de variatie.

 

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of je kunt er diksap aan toevoegen. Maak een appelcake bijvoorbeeld wat zoeter door er honing of diksap doorheen te mixen of geef je pannenkoeken een lekkere appel-aardbei smaak door diksap te mengen in het beslag. Verrassend lekker!

 

Comments are closed.