Drankjes die smaken naar iets bekends

Hoe vaak heb jij het dat je een shotje aangereikt krijgt en dat hij naar iets smaakt maar je weet niet wat? Je bent vast niet de enige. Er zijn namelijk shotjes die naar iets bekends smaken. Soms zijn het snoepjes, soms is het ijs en soms is het een specerij die je niet helemaal thuis kunt brengen. Daarom hieronder een aantal shotjes die naar iets bekends smaken.

Apenkop

Deze twee shotjes geven de smaak al weg. Iedereen weet hoe een apenkopje smaakt en hoe een appeltaart smaakt. Als je dit lekker vind moet je deze shotjes zeker een keertje maken. Voor een apenkop heb je namelijk niet zoveel nodig.Je hebt namelijk alleen dropshot nodig en pisang. Als je het shotglaasje half om half vult moet dit smaken als het snoepje.

Gummibeertjes

Gummibeertjes zijn niet zo onschuldig als ze lijken. Een andere naam voor deze snoepjes is namelijk drankbeertjes. Deze beertjes smaken heerlijk in combinatie met verschillende dranken. Denk bijvoorbeeld aan Malibu, Safari en Bacardi Razz. Kijk uit dat er niet een te hoog alcohol percentage in zit. Dat vinden de beertjes niet zo leuk en verdwijenen ze.

Appeltaart

Voor een appeltaartje heb je iets meer nodig. Je hebt hiervoor likeur 43 nodig, apfelkorn, slagroom en wat kaneel. Je doet ⅓ likeur 43 in het glaasje vult dit aan met apfelkorn en doet er daarna wat slagroom op en kaneel.

Een raketje

Ben jij ook zo een fan van een raketje. Een lekker waterijsje die je vroeger vaak at. Je kan deze smaak dus ook proeven bij het stappen. Als je vraagt om een raketje zullen niet alle barmannen of vrouwen meteen de link leggen naar het drankje. Dus als je een raketje wilt drinken vraag dan om Bacardi Razz te mixen met Fanta. Als je niet zo een fan bent van Fanta kan je het ook met 7up mixen wat bijna dezelfde smaak geeft.

Dropshot

Dropshot zegt het natuurlijk al. Dit shotje heeft de smaak van het oer-Hollandse snoepje drop. Dit shotje wordt vaak gedronken zonder het te mixen, maar je kunt dit natuurlijk wel doen. Probeer maar eens een lekkere apenkop van hierboven!

Goldstrike

Goldstrike is een shotje wat veel gedronken wordt tijdens het uitgaan. Vaak worden deze gedronken als shotje, maar je kan er ook lekkere cocktails van maken. Goldstrike heeft een kaneelsmaak waardoor het natuurlijk goed past in een appeltaart shotje. Maar het kan ook gedronken worden in een Freaky Dragon. Er wordt dan een mix gemaakt van Safari, Goldstrik, Wodka, Passoa, bananensap en een beetje tabasco.

Comments are closed.