Een gezellige meidenavond

Bij een gezellig meidenavondje denk je waarschijnlijk aan een slaapfeest met een filmmarathon en popcorn. Op zulke slaapfeestjes komt er vaak van slapen maar weinig. Of een beauty avondje met maskertjes en komkommers op de ogen. En ook het traditionele koekjes en cupcakes bakken mag niet ontbreken bij een gezellig meidenavondje. Dit zijn echter vage herinneringen aan vroeger toen je met je vriendinnen zo de weekenden inluidde. Nu je ouder bent beginnen jouw weekenden thuis met drankspellen samen met je vriendinnen, shots en sterke drank. Vervolgens worden cafés, discotheken en bars onveilig gemaakt door jouw vriendinnengroep. Met jullie dansmoves imponeren jullie namelijk iedereen.

Een beetje variatie graag

Stef stuntpiloot, beerpong, kaartspel hoger lager, we kennen het onderhand allemaal al wel. We willen onze weekenden wat gevarieerder beginnen met nieuwe drankspellen op spannende locaties. Om uit die sleur te komen bieden we jou en je vriendinnen graag wat variatie aan. Probeer een of meerdere van deze drankspellen tijdens de volgende stapavonden zeker eens uit. Plezier is gegarandeerd.  

Bowlen voor shots, wijn of bier

Wat dacht je van met z’n allen bowlen? Niet voor de winst, maar voor drank? De overwinning is natuurlijk leuk, maar het is nog leuker om jouw vriendinnen steeds energieker en loslippiger te zien worden. Benodigdheden voor dit mooie begin van het weekend? Een bowlingbaan en shots zoals dropshot, wijn of gewoon bier voor de stoerdere vrouwen onder ons.

 

Benieuwd naar de spelregels? Die zijn eigenlijk heel simpel en dat maakt dit spel zelfs wanneer jullie licht aangeschoten zijn makkelijk om te spelen. Gooi jij of gooit een van jouw vriendinnen twee keer achter elkaar de bal in de goot, dan is er sprake van een Gutterball zoals dat in vakjargon zo mooi heet. De consequentie van deze slechte worp? Een shotje, biertje of wijntje atten. Wordt er tijdens deze spannende bowlingwedstrijd een strike gegooid, dan mag de goede bowler iemand uitkiezen die een drankje adt. Bestaat jouw vriendinnengroep uit enorme talenten? Dan wordt er waarschijnlijk tijdens deze gezellige bowlwedstrijd wel een of meerdere keren een Turkey gegooid. Om dit te vieren mag iedereen een drankje atten.

Lachen om je vriendinnen met het geheugenspel

We begonnen dit artikel met herinneringen aan vroeger. Herinneringen aan onschuldige meidenavondjes met films, maskertjes en cupcakes. Om het verleden nog even niet los te laten hebben wij een leuk drankspel met een knipoog naar vroeger. Kan jij raden wat voor spel wij bedoelen? Niet geraden? We bedoelen natuurlijk de gouden combinatie drank en memory. Speel memory met je vriendinnen zoals je het gewend bent. Het enige verschil is dat jij en je vriendinnen vooraf opdrachten bedenken, deze twee keer opschrijven en aan de memory kaarten bevestigen. Heb je twee verschillende kaarten, maar wel twee keer dezelfde opdracht? Voer hem dan uit. Probeer de kaarten zo goed mogelijk te onthouden zodat jij je vriendinnen kunt uitlachen en niet andersom.

Juffen

Zijn er binnen jouw groep vriendinnen dames die een opleiding tot juf of lerares volgen? Test dan op een leuke manier hun kennis van rekenen op de vrijdagavond. Bepaal vooraf wie er begint en wie er daarna aan de beurt is. Bij het drankspel juffen moet er namelijk om beurten getallen worden opgenoemd. Te beginnen bij 1,2,3,4,5,6. Bij het getal 7 verandert het spel. In plaats van het getal 7 of een veelvoud hiervan moet het woord juf genoemd worden. Wordt dit vergeten of duurt het wel erg lang voordat het woord juf genoemd wordt? Dan moet er een shotje, wijntje of biertje worden gedronken. Wordt dit wel gedaan? Dan verandert de volgorde. Hoe verder jullie komen, hoe lastiger het wordt om een veelvoud van 7 te berekenen.

Comments are closed.