Een lekker flesje bier, hoe komt dit tot stand?

Heb je wel eens in een bierfabriek gewerkt? Denk bijvoorbeeld aan de fabriek van Heineken waar alle bierflesjes gevuld worden. Misschien dat dit verhaal je dan erg bekend voorkomt.

Van gerst tot bier

Het bier begint allemaal met korrels gerst. De eerste stap in het brouwproces van bier wordt mouten genoemd. Dit is erg belangrijk voor de uiteindelijke smaak van het bier. Na het mouten komt de volgende stap, maischen. Hier wordt water toegevoegd aan gemalen mout. Wanneer dit proces is afgerond wordt het geheel gekookt. Tijdens het koken wordt er hop toegevoegd wat er voor zorgt dat bij zijn kenmerkende aroma krijgt. Wanneer het proces van koken is afgerond is het tijd om het bier te laten gisten. Dit kan op kamertemperatuur. Wanneer het brouwproces compleet is, moet het bier nog enkele dagen rijpen voordat het bier drink klaar is.

Hoe komt het bier in de flesjes

Oke, we hebben nu dus bier, maar hoe komt dit bier allemaal in de flesjes hoe wij dit ook in de winkel zien? Dit gebeurt met dank aan een speciaal ontwikkelde vulmachine. Met dank aan een vulmachine is het erg gemakkelijk om de flesjes te vullen met bier. Een vulmachine zorgt er voor dat het verpakkingsproces voorspoedig zal voorlopen waardoor er veel tijd bespaard blijft. Het vullen en verpakken gebeurt met dank aan een vulmachine erg spoel.

Van flesje tot de winkel

Vanaf wanneer het bier in de flesjes zit moet het nog naar de winkel worden vervoerd. Dit gebeurt via vervoersbedrijven. Wanneer het bier eenmaal is aangekomen in de desbetreffende winkel wordt het door de vakkenvullers in de vakken geplaatst en kun jij als consument dit kopen en lekker gaan genieten van je vrije avond met een heerlijk vers flesje bier uit de brouwerij.

Comments are closed.