Eiwitrijke smoothie maken

Smoothies zijn er voor elk seizoen van het jaar of het nu hartje zomer is of dat je nu naar buiten kijkt en een laag sneeuw ziet liggen. Ook zijn er tal van combinaties en mogelijkheden voor het maken van smoothies zoals een eiwitrijke smoothie.

Geschiedenis

Smoothie komt van het engelse woord ‘smooth’ wat ‘glad’ of ‘effen’ in het nederlands betekent. Ze hebben deze naam gegeven doordat men het fruit in de blender deed en gemengde tot een gladde massa. Oorspronkelijk komen de smoothies uit warmer gelegen gebieden zoals: zuid amerika, azië en het midden oosten. Alleen werd er daar vroeger geen melk,yoghurt of kwark gebruikt, maar vruchtensappen, fruit en ijs. Rond 1930 begon men aan de westkust van amerika voor het eerst met de verkoop van smoothies, waarna het rond de jaren ’40 voor het eerst verscheen in kookboeken.

(Eiwitrijke) Smoothies 

Je kunt de dag beginnen met een ontbijt, maar net zo goed kun je van je smoothie ook een ontbijt maken.

Door te kiezen voor kwark of yoghurt vult het veel meer dan wanneer de smoothie alleen bestaat uit (vers)fruit.

Smoothies zorgen er ook voor dat je een extra energie boost krijgt door al het fruit wat erin zit. Naast de yoghurt of kwark kun je voor in de middag kiezen om zaden of noten door je smoothie te mixen. Mocht je nu een allergie hebben, ook voor de mensen met allergieën zijn er speciale recepten te vinden of je kunt een bestaand recept aanpassen aan jou allergie.

Elk jaar word er van 18 tot 24 december door radio zender 3fm een actie gehouden voor het goede doel. Hierbij gaan steeds drie radio dj’s van 3fm in het glazen huis om zo geld in te zamelen door middel van actie door particulieren en bedrijven door heel het land, maar je kunt ook liedjes aanvragen in ruil voor een donatie.

Wil je meer weten over fitness,voeding en eiwitten? Neem dan een kijkje op onze informatieve website, Kijken kan geen kwaad!

Comments are closed.