Gezond leven: eet gezond voor meer energie

Gezond leven is iets wat iedereen wil maar iedereen wil ook lekker eten. Dat is soms lastig. Het is vaak een moeilijke keuze om het lekkere maar ongezonde eten te laten staan. Het is niet nodig om dit iedere keer te doen als je over het algemeen gezond eet. De volgende twee tips kunnen je helpen om iets gezonder te gaan eten.

Groenten als tussendoortje

Het voordeel van groenten is dat ze weinig calorie├źn bevatten. Dit is vooral van toepassing bij de groenten groenten zoals komkommers. Nuttig een stuk groente als tussendoortje tussen de maaltijden om te voorkomen dat je lange tijd zonder eten zit. Pak geen slecht tussendoortje zoals een Mars of Snickers wanneer je een tussendoortje wilt tussen twee maaltijden in. Een stuk groente is goed als een snack tussendoor omdat het de honger stilt maar er zitten ook vitaminen in. In het algemeen bevatten alle groenten hiernaast weinig calorie├źn.

Stop met frisdrank en limonade

Het drinken van limonade is niet meer mogelijk als je wilt afvallen. Afvallen en frisdrank gaan niet samen. Dit heeft een reden. Het gewicht verliezen wordt lastiger gemaakt omdat limonade veel suiker bevat. Suiker verhoogt de bloedsuikerspiegel snel waardoor je snel weer honger krijgt. Dat is niet handig als je wilt afvallen. Suiker wordt ook snel omgezet in vet. De limonade kan het beste omgeruild worden door water. De limonade kan tevens omgeruild worden voor thee zonder suiker of melk. Het gaat erom dat je alle producten met suiker vermijd en niet alleen frisdrank en limonade. Er zijn nog veel meer producten met suiker die je het beste kunt vermijden tijdens het afvallen.

Bron

Comments are closed.