Gezond uit eten gaan

Uit eten gaan is voor veel mensen een erg leuke bezigheid. Het is gezellig, sfeervol en het eten is natuurlijk lekker. Als je uit eten gaat, wil je dan ook een gezellige avond. Sfeervolle horecaverlichting, goede bediening, en lekker eten. Echter kan uit eten gaan ook een valkuil zijn voor mensen met een dieet of mensen die op de lijn willen letten. Echter kun je zeker ook gezond uit eten gaan. Als je op een paar dingen let, zul je gezond uit eten gaan. En de gezelligheid wordt hier zeker niet minder om!

Voor het eten

Om gezonder te eten in een restaurant, kun je verschillende acties ondernemen. Hiervoor hoef je helemaal niet veel moeite te doen, je gezellige etentje hoeft er dus niet onder te lijden. Gezonder eten begint al voordat je de deur uitgaat. Bij de meeste restaurant kun je namelijk heel makkelijk de menukaart op de website bekijken. Dit kun je dus ook zeker doen. Door van te voren op de kaart te kijken wat je gaat eten, kun je rustig een bewuste keuze maken. Zo kun je er even rustig over nadenken en kun je eventueel nog van restaurant wisselen als er echt niks gezonds te krijgen is. Ook kun je rustig beslissen hoe veel gangen je wil gaan eten. Je kunt natuurlijk kiezen voor een voor-, hoofd-, en nagerecht, maar vaak is dit veel te veel. Alleen een hoofd-, en nagerecht eten is ook al hartstikke leuk, en vaak meer dan genoeg. Soms heb je zelfs voldoende aan alleen een hoofdgerecht, maar dit kun je een beetje naar eigen inzicht invullen. Als je toch kiest voor een voorgerecht, probeer dan van het brood af te blijven. Dit zijn namelijk nutteloze calorieën die je naar binnen werkt. Bewaar dit liever voor je hoofdgerecht.

 

Tijdens het eten

Ook tijdens het eten kun je genoeg doen om gezond te eten. Natuurlijk hoef je er echt niet constant mee bezig te zijn, maar sommige dingen gaan gewoon vanzelf als je dit van tevoren met jezelf afspreekt. Zo kun je in bijna alle restaurants wel extra groente bij je gerecht bestellen. Let ook op dat je je niet helemaal vol eet. Als je gewoon genoeg hebt gegeten, kun je het beste stoppen met eten. Natuurlijk is het zonde als er eten moet worden weggegooid, maar vaak kun je dit laten inpakken. Het is helemaal niet stom om dit te vragen in een restaurant, je betaalt namelijk gewoon voor je eten. Als je je overgebleven eten mee naar huis neemt, heb je de volgende dag meteen een lekkere lunch klaar. Een andere valkuil als je uit eten gaat, is vaak de wijn. Het is helemaal niet nodig om een hele fles wijn leeg te drinken. Een wijntje kan natuurlijk best, maar een glas Spa blauw of rood kan ook erg lekker zijn. Ook hierbij helpt het om van te voren met jezelf af te spreken hoe veel wijntjes je gaat drinken.

 

Natuurlijk moet de gedachte over gezond eten je etentje niet verpesten. Je hoeft dus echt niet constant aan gezond eten te denken, maar kies gewoon af en toe bewust. Vergeet dus vooral niet te genieten tijdens je etentje met een lekkere maaltijd en sfeervolle horecaverlichting.

Comments are closed.