Koken met vis

Als huisvrouw kan het soms erg lastig zijn om elke avond weer een lekkere en verrassende maaltijd op tafel te zetten. Zeker met kinderen die soms nogal moeilijk kunnen zijn met eten, is het een moeilijke taak. Toch wil je natuurlijk elke avond je gezinnetje verrassen met een lekkere maaltijd. Houden ze bijvoorbeeld erg van vis, dan staan hieronder een paar tips voor je!

Vissandwich

Vaak wordt het erg gewaardeerd als je elke avond iets verschillends op tafel zet, probeer daarom een keer eens iets anders. Zo kan een vissandwich een verrassend gerecht zijn. Bestrijk deze met mosterd en rooster ze in een pakketje in alumiumfolie met sinaasappel en tijm. Hierdoor krijgt de vis een heerlijke smaak. Serveer het gerecht met een stuk boerenbrood en tomaatjes. Dit gerecht zal zeker gewaardeerd worden door je gezinnetje.

Vissaté

Ook vissaté zal hoogstwaarschijnlijk bij de meeste mensen in de smaak vallen. Hiervoor kun je visblokjes en garnalen aan een stokje rijgen. Verder kun je een mengsel maken van ui, knoflook, gemberwortel, koriander, ketjap, limoensap en peper wat heerlijk zal smaken bij de vis. Ook kun je ananas met olie en koriander bestrijken. Grill deze ingrediënten en het zal lekker smaken. Het maakt het helemaal af als je er een salade van tomaat en komkommer bij serveert.

Visfilet

Dit gerecht met visfilet is lekker, maar buiten dat ook nog eens makkelijk te bereiden. Zo bereid je de visfilet eerst op de normale manier. Hierna maak je een dressing van citroenrasp, citroensap, olijfolie, gehakte munt, en zout en peper. Dit geeft de visfilet een heerlijke frisse smaak. Om het geheel er leuk uit te laten zien, kun je de vis garneren met blaadjes munt en partjes citroen. Als variatie kun je er ook een aardappelpuree bij eten. Voor de uitgebreide recepten en nog veel meer heerlijke gerechten, kun je eens op de site van Supermarkt Jan Linders kijken.

Comments are closed.