Lekkere zomerdrankjes

Het is zomer in Nederland en ondanks dat het weer ons soms in de steek laat, is het een prima periode om met je vrienden neer te strijken op het terras. Voor mannen is een biertje altijd een prima keuze en ook niemand kijkt op wanneer je als vrouw een wijntje bestelt. Echter zijn er veel spannendere drankjes die we op een heerlijke zomerse avond kunnen nuttigen. Hippe cafés en restaurants bieden namelijk naast wijn en bier ook frozen cocktails, vermout, gin-tonic en radler. Benieuwd welk spannend zomerdrankje bij jou past? Lees dan vooral verder op je mobiel onderweg naar het terras waar alle vrienden die je hebt opgetrommeld al zitten.

Frozen Cocktails

Cocktails zijn in de zomer van 2016 hip en happening. De meest populaire cocktails deze zomer zijn de frozen cocktails. Je weet wel, van die cocktails met crushed ice die leiden tot een brain freeze wanneer je ze te gulzig naar binnen werkt. Ondanks dat de frozen cocktails alcohol bevatten voelen mannen zich vaak te stoer voor cocktails. Ze willen zich niet wagen aan zoetsappige cocktails die met opsmuk versierd zijn. Spijtig voor de mannen die vrezen voor hun stoere imago, want een frozen cocktail zoals de blue frozen margarita is naast heerlijk verfrissend ook onweerstaanbaar lekker.

Vermout

Willen jij en je vrienden punten scoren op het terras? Verras de serveerder dan met een bijzondere bestelling: vermout. Een versterkte wijn die met aroma’s en kruiden op smaak is gebracht. Vermout is zowel puur als in een cocktail heerlijk van smaak. Het meest bekende voorbeeld van vermout is Martini. Veel mensen weten echter niet dat Martini een vermout is, omdat Martini zich niet zo profileert.

Of vermout nou bekend is of niet, dit eeuwenoude drankje is in ieder geval terug van weggeweest en anno 2016 bijzonder populair in grote steden zoals Barcelona. In Nederland zijn we nog wat terughoudender in het bestellen van vermout. Ondanks dat voorspellen trendwatchers toch dat vermout het drankje van 2016 wordt. Dit mede doordat vermout wordt gebruikt in de klassieke negroni cocktail. Een cocktail met campari, gin, rode zoete vermout en orange die verrukkelijk is.

Gin-tonic

Ook gin-tonic is een klassieker die terug is van weggeweest. Vorig jaar nam dit drankje in Nederland weer aan populariteit toe en ook deze zomer is het hip om een gin-tonic te bestellen. Mocht je het drankje niet kennen, het bestaat zoals de naam al verklapt uit gin en tonic. Vervolgens wordt er aan deze geweldige smaakcombinatie ijs en garnering zoals kaneelstokjes, jeneverbessen, citroen of grapefruit toegevoegd.

Radler

We hebben in dit artikel genoeg klassiekers gehad. Het is daarom nu tijd voor een hedendaags drankje om dit smakelijke rijtje met zomerse drankjes af te sluiten. Een drankje dat slechts een aantal jaar geleden ineens op de terrassen en in de schappen van supermarkten verscheen was radler. In tegenstelling tot de vorige drankjes die we bespraken is radler een combinatie van bier en sprankelend citroenwater. Radler bevat daarom weinig alcohol, vaak slechts 2%. Ook hebben diverse biermerken alcoholvrije radler op de markt gebracht en zijn er naast citroen ook andere smaken zoals appel en grapefruit op het terras te bestellen.

Welk drankje wordt jouw zomerfavoriet?

Comments are closed.