Op een effectieve manier spiermassa kweken

Het kweken van spiermassa is niet eenvoudig. Je bent niet van de ene op de andere dag gespierd. Daar gaat vaak veel tijd over heen. Het is ook een kwestie van discipline en doorzettingsvermogen, want als je echt gespierd wilt worden ben je vaak vele jaren bezig. Voor sommigen betekent dat zelfs een verkapt monnikenbestaan. Voldoende rusten, gezond eten en hard trainen. Als je wat wilt bereiken zul je er iets voor over moeten hebben. Uiteraard kun je soms wel eens iets ongezonds eten, maar dit soort uitspattingen kun je het beste niet te vaak hebben. Hetzelfde geldt voor een avondje doorzakken.

Voldoende rusten

Rust is een factor die nogal eens wordt onderschat. Rust is echter van groot belang. Slaap je onvoldoende, dan komen je spieren onvoldoende tot rust en zullen ze minder snel groeien. Met rust bedoelen we ook dat je niet iedere dag moet gaan trainen. Als je zeven dagen per week keihard gaat trainen en soms zelfs bepaalde spiergroepen iedere dag of een aantal dagen achtereen traint, zorg je er voor dat deze spiergroepen niet tot rust komen. De gevolgen zijn nefast als je snel progressie wenst.

Voeding

Goed eten is van belang, maar wat verstaat men onder goed eten? Je moet vooral niet te veel eten. Eet je te veel, dan wordt dit natuurlijk opgeslagen als vet. Te weinig eten is een ander uiterste en ook niet de bedoeling, want dan val je af. Je moet precies weten hoeveel je kunt eten. Dit kun je berekenen door bij te houden wat je dagelijks nodig hebt. Het soort voeding is ook belangrijk. Eet vooral eiwitrijk voedsel. Denk aan kwark, noten, vis enz. Supplementen kunnen ook helpen om er voor te zorgen dat je de juiste voeding binnenkrijgt. Voor het binnenkrijgen van voldoende eiwitten kun je bijvoorbeeld proteïne shakes drinken.

Comments are closed.