Paleo, een lekker en gezond dieet

Gezond eten kan heel lekker zijn vooral wanneer je gebruik maakt van de paleo recepten. De paleo recepten komen uit het concept van het paleodieet en dit is het eten van onbewerkt voedsel.

Paleo tijdperk

Het Paleo era was zo een 10.000 tot 2 miljoen jaar geleden. Onze voorouders waren toen jagers en verzamelaars. Ze reisden van gebied tot gebied en aten wat de natuur hun gaf. Onderzoeken in de afgelopen jaren naar de botten van onze voorouders heeft verbazende resultaten opgeleverd. Ze waren namelijk veel gezonder dan wij nu zijn en leefden veel langer. Terwijl altijd de indruk bestond dat ze veel minder lang leefden. Er zijn overblijfselen gevonden waaruit bleek dat ze wel 150 jaar oud werden. In de botten werden ook geen sporen van ziektes aangetroffen en de botten leken in een perfecte staat. Artsen zijn nieuwsgierig geworden en zijn gaan kijken hoe dit nou kon. Het antwoord bleek vrij simpel en werd snel gevonden. Hun voeding was namelijk veel gezonder, omdat ze geen bewerkt voedsel aten. Ze aten puur alleen wat de natuur hun gaf.

Paleo dieet

Voor mensen die gezonder willen eten en leven is er toen het paleo dieet opgezet. Het bestaat uit paleo recepten dat enkel met onbewerkt voedsel worden gemaakt. Granen en zuivel zitten er niet in, want dat is bewerkte voedsel. Zout en oliƫn worden ook vermeden, want dat aten onze voorouders ook niet. De paleo recepten bestaan enkel uit de voeding dat de natuur levert. Voor de vleesliefhebbers is deze dieet ook goed, want onze voorouders aten ook vlees!

 

Comments are closed.