Stappen in Rotterdam: waar moet je zijn?

In de stad Rotterdam is altijd wat te beleven. Je kunt er overdag geweldig goed shoppen, de Markthal bezoeken, de Euromast beklimmen, wandelen in het park en natuurlijk nog veel meer. In de avond wordt deze bruisende stad nog bruisender. Bij de talloze discotheken, kroegen en andere uitgaansgelegenheden kun je wijn, bier en shots zoals dropshot kopen. De vraag is alleen bij welke kroeg of discotheek je moet zijn? Wij geven je tips!

Uitgaansgebied Stadhuisplein

Tijdens een avondje stappen met vriendinnen en vrienden in Rotterdam is het Stadhuisplein een populaire plek. Dit uitgaansgebied ligt midden in het centrum van Rotterdam. Ideaal voor feestbeesten die zelf niet uit de buurt van Rotterdam komen. Zij kunnen eenvoudig met de trein naar Rotterdam reizen en vanuit daar de stad inlopen of met de tram of metro naar de stad gaan.

Zijn jij en je vrienden dol op foute muziek en de polonaise? Dan is de Après-Skihut, gelegen aan Stadhuisplein 29, de ideale bestemming voor jullie. Dans en zing mee met foute hits zoals‘’Joost is anders geaard’’ en ‘’We zijn er weer bij en dat is prima’’. De Après-Skihut is al meerdere malen uitgeroepen tot winnaar van de Nightlife Award. Een avondje uit bij deze kroeg is dan ook een groot gekkenhuis. De polonaise vooruit, achteruit en hinkend op een been, bij de Après-Skihut kan en mag het allemaal.

Andere leuke kroegen en cafés bij het Stadhuisplein zijn Café de Beurs, VIP Room, Get Back en de Saint-Tropez.

Uitgaan in het Schieblok

Uitgaan in Rotterdam is niet alleen gezellig bij Stadhuisplein, maar ook bij het Schieblok. Dit is gelegen rondom Rotterdam Centraal in de buurt van de Hofpleinfontein. In het Schieblok in Rotterdam bevinden zich de grotere clubs zoals BAR, Bird, Toffler en cultuurpodium PERRON. Naast deze kroegen en cafés is ook Club BED Rotterdam een geweldige plek om te gaan stappen. Club BED is gelegen aan de Coolsingel 18.

Zijn jij en je vrienden toch al in de buurt van de Coolsingel? Breng dan een bezoekje aan de leukste shotjesbar van Rotterdam! Deze is namelijk ook gelegen aan de Coolsingel. In shotjesbar BARtender heb je keuze uit meer dan 250 verschillende shotjes. Door de ruime keuze is er voor iedereen een lekker shotje te vinden.

Stappen in de Oude Haven

De Oude Haven in Rotterdam is bij uitstek de ideale plek voor studenten. In de middag kan er worden gerelaxt op de diverse terrassen. Vervolgens kan er naast een drankje ook een hapje worden genuttigd in de Oude Haven. Na een relaxte middag kun je in de Oude Haven blijven hangen om tot laat in de avond – of tot diep in de nacht – te dansen. Dit kan onder andere bij Vila Kakelbont, Vrienden van LIVE, cocktailbar Elit en Club Vie.

De Witte de Withstraat

De laatste tip die we je willen meegeven voor een avondje stappen in Rotterdam is de Witte de Withstraat. In deze straat vind je sfeervolle kroegen en cafés zoals de Witte Aap, Vibes, NRC en Supermercado, maar ook bekende restaurants zoals Bazar. Voor het geval je het avondje uit met een goed gevulde maag wilt beginnen.

Comments are closed.