Verdien je bierbrouw pakket 2 keer terug door brood te bakken

Hoe leuk is dat! Niet alleen je favoriete biertje kunnen brouwen, maar ook nog eens een bierbostel brood kunnen maken? Dat kan namelijk heel eenvoudig. Dat komt doordat je tijdens het brouwproces verschillende stappen doorloopt. Eén van die stappen is het mouten. Dit zorgt ervoor dat je een substantie overhoudt, wat ook wel bierbostel wordt genoemd. Hier kun je in de basis v.w.b. je uiteindelijk eindproduct helemaal niets mee, maar je kunt er wel een heerlijk brood mee bakken! Hoe je dit doet, vertellen we je hier.

Het bierbrouwen zelf

Hoe leuk is het, je hebt net je bierbrouw pakket ontvangen met je favoriete bier en je gaat direct fanatiek aan de slag. Uiteindelijk kom je tot de ontdekking dat je gedurende het hele proces toch nog wel de nodige resten overhoudt. Niet zo gek natuurlijk, want je hebt logischerwijs ook niet alles nodig. Eén van die dingen is bierbostel. Dit ontstaat wanneer je het graan aan het mouten bent. Dit wordt ook wel het ‘moutafval’ genoemd. Bij de grote brouwerijen wordt dit overigens vaak gewoon weggegooid, maar thuis is het natuurlijk ontzettend leuk om iets mee te doen. Je kunt er namelijk een heerlijk brood van bakken. Hoe je dit doet, vertellen we je hieronder.

Hoe bak je een bierbostel brood

Nadat je alle stappen van het brouwproces hebt doorlopen, komt er een moment waarop je niet verder kunt. Dit moment is het gistingsproces. Hier kun je ook helemaal niets aan veranderen, want dit is een natuurlijk proces. Dit biedt jouw de mogelijkheid om eens aan de slag te gaan met het overgebleven bierbostel. Je kunt er namelijk verschillende dingen mee doen. Je kunt het als voer gebruiken voor het vee, maar natuurlijk ook gewoon een heerlijk brood mee bakken. Dat laatste is natuurlijk veel leuker om te doen!

Het juiste recept

Wat nu het juiste recept is voor het bakken van je eigen brood, dat ligt natuurlijk helemaal

aan je eigen smaak. Online zijn er tal van verschillende recepten te vinden, waarmee jij je eigen brood kunt bakken. Vaak is het noodzakelijk om hier ook een scheutje bier bij in te doen. Zorg er dan wel voor, dat je niet je eigen bier gebruikt, want dat is natuurlijk nog niet klaar. Wel kun je het bierbostel een aantal weken bewaren, zodat wanneer je eigen biertje klaar is, je deze kunt gebruiken.

Comments are closed.