Voordelen van led verlichting in uw horeca zaak

U bent een ondernemer met een bestaande zaak of u bent van plan om een nieuwe horecagelegenheid op te zetten? Naast de inrichting van al het meubilair en de plaatsing bent u ook afhankelijk van het licht. Licht is zeer belangrijk om het plaatje van uw zaak volledig te maken. Maar waar moet u uit kiezen uit het grote aanbod die verschillende aanbieders u aanleveren. Led verlichting in de horeca biedt hierbij een oplossing om deze vraag voor u te beantwoorden, omdat led verlichting veelzijdiger is dan de halogeen- of gloeilampen.

Kostenbesparend

In een gemiddeld huishouden zijn de halogeen- en gloeilampen de grootste stroomvreters in het huis. Deze lampen worden gemerkt met een energielabel D of E. Een led lamp heeft in de meeste gevallen een energielabel van A t/m A++. Daarnaast zijn ze ook nog een 50% tot 60% zuiniger dan een spaarlamp, daarom kan u per led lamp tot €80,- besparen.

Lange levensduur

Horecagelegenheden hebben vaak ruime openingstijden, waardoor lampen makkelijk 12 uur branden. Dit gaat ten koste van de levensduur van veel lampen. Gelukkig zijn led lampen ontzettend duurzaam. Even ter vergelijking, een gloeilamp gaat ongeveer 1000 uur mee, een halogeenlamp staat gelijk aan 3000 branduren. Bij een spaarlamp of TL-buis bent u al een stuk beter uit, deze lampen gaan tussen de 5000 en 10000 branduren mee. Led verlichting gaat gemiddeld tussen de 25000 en 35000 branduren mee. Als we gemiddeld 30000 branduren mee tellen en u laat de lamp 8 uur per dag branden, dan gaat zo’n lamp 10 jaar mee.

Wordt niet heet

Normale lampen worden heet, omdat het rendement in zo’n lamp enorm laag ligt. Zo krijg je meer warmte uitgestraald dan licht. Een nieuwe vergelijking, een halogeen- of gloeilamp zet maar 10% van de energie om in licht, de rest wordt omgezet in warmte. Een led lamp zet 80% van de energie om in licht. Daardoor wordt ook de brandveiligheid van uw zaak vergroot als hier brandgevaarlijke voorwerpen in de buurt komen.

Eindeloze mogelijkheden

Led lampen zijn er in alle soorten, kleuren, vormen en maten. Je kunt leds in allerlei soorten apparaten vinden op de meest onmogelijke plaatsen, dat komt omdat ze geen speciale fitting nodig hebben om licht te produceren. Horecaverlichting hoort sfeerverhogend te zijn en als u speciale armaturen wilt laten maken, dan is dat voor led verlichting geen enkel probleem, aangezien het over in geplaatst kan worden.

Led verlichting flikkert niet

De conventionele lampen maken gebruik van flikkeringen van tientallen tot honderden keren per seconde. Normaal is dit niet merkbaar voor het blote oog, maar als deze lampen bijna aan het einde van hun levensduur zijn beginnen ze te knipperen. Dit kan als zeer vervelend worden ervaren. Een led lamp heeft als voordeel dat het constant brandt, zelfs aan het einde van zijn levensduur hebben de gasten geen last van flikkeringen. Ter indicatie gaat de ledlamp een stuk minder fel schijnen.  

Comments are closed.