Een kerstborrel organiseren? Dat doe je zo!

De feestdagen staan weer voor de deur, en daarmee ook de kerst- en nieuwjaarsborrels. Organiseer je zelf ook een kerstborrel voor je werknemers? Of moet je last-minute nog beginnen met regelen. Wanneer je onderstaand stappenplan opvolgt, weet je in ieder geval zeker dat je een succesvolle borrel krijgt!

Prik een datum

Een datum prikken is vaak een lastige keuze. Iedere werknemer heeft vaak meerdere kerstborrels, van familie, vrienden of het werk van de partner. Het tijdig prikken van een datum zorgt er dus voor dat er zoveel mogelijk mensen tijd hebben om te komen. Kies geen datum in het weekend, de donderdag of vrijdag is vaak populair. Een dag aan het begin van de week eventueel wel schelen in de kosten. Wanneer de datum is geprikt, stel meteen je personeel op de hoogte zodat ze deze datum vrij kunnen houden. Vraag voor de zekerheid ook naar eventuele dieetwensen of allergie├źn waar je rekening mee moet houden.

Budget bepalen

Afhankelijk van het budget, kun je het zo groot en gek maken als je maar wil. Van een complete drive-in show en hapjes van een sterrenkok, tot zelfgemaakte tapas en livemuziek. Wat je wensen ook zijn, met het juiste budget kun je het bereiken. Zorg dus dat je voor jezelf helder hebt hoeveel je wil spenderen. Daarnaast geldt dat hoe eerder je dingen vastlegt, hoe goedkoper het uitvalt. Vergeet nooit dat het een evenement is voor alle werknemers en niet voor het bestuur, dus zij moeten het ook leuk vinden.

Het type borrel en de locatie

Bepaal het soort borrel dat je wil geven, er zijn namelijk veel opties. Ga je voor een kleine borrel na werktijd, een diner of een avond uit? Wil je dat de medewerkers in een dresscode komen, met of zonder partner, wat voor locatie en wil je alles zelf regelen of uitbesteden? Gewilde locaties gaan snel, dus ben op tijd!

De juiste unieke sfeer

Kies een uniek thema om de kerstborrel een speciaal tintje mee te geven. Echter, wanneer je voor een thema kiest, moet het in meerdere elementen terugkerend zijn om het goed te laten werken. Dus zorg dat je hierop inspeelt met de aankleding en de hapjes en drankjes. Daarnaast geldt voor een kerstborrel dat het de perfecte gelegenheid is om even uit de dagelijkse werksfeer te komen. Dansen speelt hierin een belangrijke rol en essentieel voor een losse sfeer. Huur een DJ, band of een andere vorm van entertainment, dan weet je zeker dat de muziek in orde is.

Bedankt!

Een kerstborrel is natuurlijk een manier om waardering naar je medewerkers uit te spreken. Naast een simpel kerstpakket is het net zo persoonlijk om dit via een speech of dankwoord uit te spreken. Mensen voelen zich vereerd en erkend voor datgene wat ze doen.

Comments are closed.