Eurosonic Noorderslag Groningen

Eurosonic Noorderslag is bij uitstek hét belangrijkste muziekplatform voor Europese muziek in Groningen. Vele acts vinden hier een goede stap in de richting van een internationale carrière. Overdag vinden er verschillende conferenties plaats tussen platenmaatschappijen en andere muziekprofessionals. ‘s Avonds krijgen allerlei getalenteerde muzikanten de kans om hun klanten te laten horen. In maar liefst 30 zalen door de hele Groningse binnenstad wordt opgetreden. Parkeer je auto in een Q-park, pak de trein of kies voor een overnachten: dit mag je niet missen! Bekende artiesten die hun doorbraak deels aan Noorderslag hebben te denken zijn: Bastille, Dotan, James Blake, Jett Rebel, Hozier en Milky Chance.

Awards

Naast de vele optredens, worden er ook een aantal awards uitgereikt, zowel nationaal als internationaal. We lichten er een aantal toe:

  • EBBA: European Border Breakers Awards, deze prijs wordt aan tien debuterende artiesten uitgereikt, die succesvol zijn binnen de eigen landsgrenzen.
  • De Popprijs: deze prijs is speciaal voor de Nederlandse popmuziek. Hij is voor de artiest die hier het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage aan heeft geleverd. Dit initiatief komt van BV Pop en de Buma Cultuur is verantwoordelijk voor de uitreiking.
  • European Festival Awards: de naam zegt het natuurlijk al. Dit is een prijzenreeks voor Europese festivals, om zo de diversiteit van verschillende Europese festivals te stimuleren.
  • Buma Music Meets Tech Awards: deze award is bedoeld voor startende en nieuwe muziek gerelateerde initiatieven. Nieuwe concepten worden zo ondersteund.
  • Pop Media Prijs: de Nederlandse popjournalistiek wordt door middel van deze award extra in het zonnetje gezet. Er wordt vooral gekeken naar de prestaties van een popjournalist en de bijzondere prestaties die hij/zij heeft behaald afgelopen jaar.
  • De Veer: deze prijs wordt speciaal aan één persoon uitgereikt. Er wordt gekeken naar bijzondere prestaties, met name aan het nationale muziekproduct.

In 2017 vindt het Eurosonic Noorderslag plaats van 11 tot 14 januari. In 2016 kwamen er in totaal meer dan 42.000 bezoekers naar Eurosonic Noorderslag in Groningen. De stad liep dus aardig vol, het is dus verstandig om op tijd je vervoer, slaapplek of andere praktische zaken te regelen. Zodat je tijdens het festival zelf optimaal kunt genieten.

 

Comments are closed.