Het organiseren van de beste Hollandse Avond

Het organiseren van een Hollandse avond is een spannende en tegelijkertijd een leuke aangelegenheid. Bij de sfeer heeft iedereen wel een bepaald beeld, maar het succes van zo’n avond staat of valt bij de juiste uitvoering ervan. Wij zetten een paar tips voor je op een rij om je op weg te helpen.

Muziek op een Hollandse Avond

Het belangrijkste element voor een Hollandse Avond is de keuze van het juiste entertainment. ‘Hou Van Holland LIVE’ is een Nederlandstalige live band die uitsluitend repertoire van eigen bodem ten gehore brengen. Ze doen dat op hun eigen unieke manier: medleys van bekende nummers komen in een razend tempo voorbij terwijl alle teksten zijn mee te lezen op de 12m2 grote ledwall die achter de band staat.

Naast dat alle teksten zijn mee te lezen vormt deze ledwall ook een perfect decor waarmee de juiste sfeer wordt neergezet voor elk Hollands nummer dat voorbij komt. De drie-koppige zangsectie (een charismatische zanger en twee zangeressen) heeft voor elk nummer een speciaal stemmen-arrangement gemaakt, en de vier-koppige ritmesectie zorgt ervoor dat de bekende nummers de juiste energie mee krijgen. Van de heerlijk meedein nummers als ‘Kleine cafe aan de haven’ en ‘Brabant’ tot de dansnummers als ‘Schatje Mag Ik Je Foto’ en ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ of het vrolijke ‘Als de morgen is gekomen’: het hele muzikale cultuurgoed van Nederlandse bodem komt voorbij terwijl je alles luidkeels meezingt.

Eten

Naast muziek houdt iedereen van eten. Zonder het juiste eten zal een Hollandse avond dan ook niet compleet zijn. Een haringkar is een onmisbaar element voor een bedrijfsfeest met een Hollands thema, maar ook bitterballen en kaasblokjes zijn niet te missen. Klinkt dit niet ‘haut cusine’ genoeg voor je, dan zijn er legio mogelijkheden om Hollandse hapjes op een luxe manier aan te kleden, zolang je de prikkertjes met vlaggetjes maar niet vergeet.

Aankleding

In de aankleding en tevens de kleding voor een Hollandse avond is het slim om de bekende driekleur te laten domineren. Ook oranje doet het goed, maar teveel oranje op een Hollandse avond kan misschien een beetje opzichtig overkomen. Wil je iets anders: een jurkje of een colbertje met een dessin van delfsblauw doet het vaak erg goed.

Comments are closed.