Hoe zoek je een leuk kaartje uit?

kaartjeEr zijn een heleboel situaties waarbij het een goed idee is om iemand een kaartje te sturen. Kaartjes zijn helemaal niet ouderwets en iedereen vind het leuk om er één in zijn of haar brievenbus te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een beterschapskaartje of een felicitatie kaartje die je iemand stuurt voor een verjaardag of om je blijdschap te uiten bij een geboorte.
Je kan ook zelfs ook een collage kaart (laten) maken of een mooie fotokaart sturen.

Maar hoe kies je nou een leuk kaartje wat bij de situatie past? Wij zochten het voor je uit:

  • Bedenk goed voor wie het kaartje is en waarom.

Denk voor je op zoek gaat naar het perfecte kaartje aan de persoon voor wie hij is, Is de persoon jong, oud, een goede vriend of een verre buur? Moet het een serieuze kaart worden of grappig of meer speels?

  • Besluit wat voor materiaal je kaartje moet zijn.

Kaarten worden tegenwoordig van allerlei soorten materiaal en papier gemaakt. Je kan kiezen voor een kaartje van karton, plastic, papier natuurlijk maar ook de meer speciale materialen zoals hout zijn tegenwoordig mogelijk.

  • Kies een ontwerp voor je kaartje.

Terwijl je besluit wat voor kaartje je iemand wilt sturen zijn er een aantal punten om in overweging te nemen. Wil je dat er een mooi gedichtje of rijmpje op de voorkant komt, of heb je toch liever die ene schattige foto? Hou in je achterhoofd dat je niet alleen de voorkant maar ook de achterkant (en eventueel de binnenkant bij een vouwbare kaart) kan ontwerpen.

Ben je op zoek naar een bepaalde kleurencombinatie? Of wil je misschien toch liever een 3d kaart?

  • Zoek een passende envelop.

Als je eenmaal je kaartje hebt gevonden ben je bijna klaar, maar last but not least: de envelop. Al is je kaartje nog zo mooi en passend voor de situatie. Vaak ziet iemand als eerste de envelop waar hij in zit. Zoek een mooie envelop uit maar je kan een envelop ook nog versieren natuurlijk! Als je goed bent in kalligrafie (Schoonschrijven) kan je ook nog heel mooi iemands naam in bijzondere letters erop zetten.

  • Een kaartje met korting bestellen op internet.

Je hoeft een verjaardags of felicitatiekaart natuurlijk niet helemaal zelf te maken. Er zijn veel websites op internet die leuke kaartjes naar jouw dierbaren sturen. Dit kan alleen soms best wel prijzig zijn dus kan je het beste kijken naar een website waar je korting kunt krijgen.
Kijk bijvoorbeeld eens wat je kunt bestellen met deze: Greetz kortingscode of deze Printsy kortingscode

Comments are closed.