Je wil alles op je bruiloft, maar zo kun je toch besparen!

Jullie trouwdag is de dag van jullie leven en zo’n bijzonder moment mag ook gevierd worden. Veel bruidsparen willen in eerste instantie niet veel poespas, maar gaandeweg komen ze erachter dat ze het toch wel perfect willen hebben. Goed nieuws, dat kan met deze besparingstips!

Budget

Het budget vooraf bepalen en je er aan houden is het belangrijkste van alle besparingstips. Je moet van tevoren een bedrag in je hoofd hebben wat je maximaal uit wil geven. Vervolgens ga je je begroting in onderdelen indelen: locatie, drank, eten et cetera. Daarbij rekenen je ruim en rond je altijd naar boven af. Er komen geheid zaken bij waar je niet aan dacht en dan heb je nog wat speling! Wil je toch die duurdere locatie en dat vijfgangen-diner? Denk er dan eens over na wie je van je gastenlijst kan schrappen. Minder gasten kan al hoop honderden euro’s besparen.

Tradities

Tradities zijn leuk, maar tradities zijn er ook om gebroken te worden. Vind jij een trouwring van 2000 euro niet zo belangrijk, denk dan eens na over tatoeages. Hetzelfde kun je doen met andere traditionele en kostbare zaken. Een receptie kan in de papieren lopen als je honderd man uitnodigt en een andere groep van honderd man voor het feest. Je kunt er ook voor kiezen om na de ceremonie nog een borrel te doen. Ga met de daggasten één glaasje prosecco drinken en serveer bitterballen uit. Hierna vertrekken de gasten weer en het bespaart je een hoop geld. Ook bloemen kunnen je veel geld kosten. Je kunt ook denken aan een boeket van zijden bloemen of van veren, spelden of andere creatieve ideeën. En die trouwauto is toch al leuk an sich? Heeft die echt bloemen nodig? Misschien is een takje gipskruid aan de spiegels wel voldoende.

Let op de kleintjes

Hiermee kun je veel besparen. Die leuke fotobooth van 500 euro kun je misschien ook wel zelf maken. Of leg een paar ‘props’ neer en laat mensen zelf foto’s van elkaar maken. Trouwjurken zijn een dure liefhebberij. Ga alle outlets af. Wat maakt het jou uit dat het een model van vorig jaar is? Neem als toetje de bruidstaart! Koop geen gastenboek, maar een krijtbord waar je gasten iets op kunnen schrijven en waarmee ze op de foto gaan. Zo zijn er tal van gekkigheden die je kunt bedenken of juist achterwege kunt laten. Wees creatief en bedenk alternatieven.

TAG: DJ Venlo Bruiloft

Comments are closed.