Originele trouwbedankjes

Is er een huwelijk op komst, dan horen daar bedankjes bij. Je wil je gasten bedanken dat ze op dat ze het bijzondere moment met jullie hebben willen delen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil, maar als je zo goedkoop mogelijk uit wil zijn kun je ze het beste zelf maken. Trouwbedankjes zelf maken is leuk om te doen én je hebt nog een heel persoonlijk cadeau ook. Je kunt er ook voor kiezen om wat kant en klare artikelen los te kopen en ze zelf te personaliseren. Wij geven je tips hoe je dat het beste kunt doen!

Eetbare bedankjes

Het minder leuke van eetbare bedankjes is dat ze weg zijn na het opeten. Het leuke eraan is echter dat je gasten er meteen iets aan hebben en je erg veel kunt met leuk snoepgoed. Een eetbaar trouwbedankje maken hoeft helemaal niet veel tijd en geld te kosten. Koop bijvoorbeeld in een hobbywinkel of online wat tule en lint en ga naar de supermarkt om hartjessnoepjes te kopen. Stop ze in een stukje tule, doe er een mooi lint om en eventueel nog een kaartje met ‘bedankt’ erbij en klaar is kees. Je kunt ook voor nog geen € 1,00 gepersonaliseerde spekjes kopen. Deze kun je zelf leuk verpakken en kunnen dienen als een erg leuk bedankje. Wat je ook kunt doen is koetjesrepen (of ander soort chocolade) kopen  en deze zelf personaliseren met een persoonlijke wikkel eromheen. Deze kun je laten bedrukken.

Handige bedankjes

Een praktisch trouwbedankje doet het altijd goed. Denk daarbij aan een flesopener in hartvorm of een kaarsje. Gaan jullie liever voor bedankjes met een betekenis, denk dan aan een liefdesboompje of een klavertje vier voor geluk. Zijn jullie altijd de leukste thuis, dan kun je een overlevingspakketje voor na het trouwfeest in papieren zakken samenstellen. Stop hierin: een flesje (gepersonaliseerd) water, pepermuntjes en een paracetamolletje. Hang er nog een kaartje met ‘bedankt en sterkte’ aan en je grappige trouwbedankje is klaar!

Comments are closed.