The Flying Dutch Festival

Vorig jaar is voor het eerst het festival The Flying Dutch gehouden in: Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Dit festival werd georganiseerd door de Nederlander John Ewbank, met groot succes. Binnen enkele weken waren alle kaartjes voor alle drie de locaties uitverkocht. Dit feest was uniek in zijn soort doordat er op drie verschillende locaties, door alleen maar Nederlandse dj’s werd gedraaid. Alle dj’s werden met helikopters overgevlogen zodat zij op alle locaties muziek konden draaien. Wel waren er ook wat kleine fouten te herkennen. In Rotterdam waren er bijvoorbeeld problemen met de wc’s met overstromingen tot gevolg, wat niet echt fris is natuurlijk. Uit onderzoek is gebleken dat een groot deel van de bezoekers voor de eerste keer naar een festival ging. Men dacht dat de festival markt verzadigt was, maar dit blijkt dus niet zo te zijn.

In 2016 komt het festival terug op 4 juni. Ook deze keer vind het plaats in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Wel is de exacte locatie van Eindhoven verandert. Wat hier de reden precies van is, is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is de line-up. Deze bestaat weer uit alleen maar Nederlandse dj’s die hoog in de ranglijsten staan. Denk hierbij aan Afrojack, Oliver Heldens, Firebeatz, Hardwell en dergelijke.

Ahoy, Rotterdam

Het feest in Rotterdam zal weer bij het Ahoy op de parkeerplaats plaats vinden. Je zou denken wanneer ze het binnen houden kan men overal parkeren rondom Ahoy, maar vanwege het weer is het beter om een outdoor festival te houden. Wanneer je toch met de auto wil kun je terecht bij parkeergarage Rotterdam. Je auto staat hier overdekt en beveiligt op loopafstand van het Ahoy, lekker makkelijk dus. Vanwege de drukte is het echter wel aan te raden om hier op tijd te zijn, de parking staat doorgaans snel vol. Natuurlijk kun je ook terecht in de woonwijk maar je weet nooit wat er op straat gebeurt wanneer men veel gedronken heeft.


Utrecht zal niet aangedaan worden door dit festival maar er is wel van alles te doen! Lees het hier.

Comments are closed.