Waar moet je op letten bij het kiezen van een coverband?

Een coverband kiezen voor je feest

Een coverband: wat is dat nou precies en wat maakt de ene coverband beter dan de ander? Organiseer je een feest en heb je geen idee welke band je moet kiezen of waar je naar moet kijken? We hebben hier een aantal tips op een rijtje gezet:

Verschillende stijlen

Een coverband is natuurlijk gewoon een band met muzikanten, een drummer, bassist, gitarist etc. Maar wat is dan het verschil tussen een band en een coverband? Zoals het woord “cover” (kopie) al zegt speelt een coverband geen eigen geschreven nummers, maar nummers van bekende artiesten. Er zijn natuurlijk veel artiesten en dus ook veel muziekstijlen. Voornamelijk spelen veel coverbands popmuziek, maar er bestaan natuurlijk ook rock-coverbands of soul-coverbands. Dit is iets waar je op kan letten tijdens het uitzoeken van een geschikte coverband. Wat voor stijl muziek zou je graag willen horen op jou feest of partij?

Grote van de coverband

Naast de verschillende muziekstijlen kunnen muziekgroepen ook nog verschillen in andere aspecten. De ene pop-coverband is de andere nog niet. Er zijn bands die het allemaal heel klein houden qua muzikanten. De ene coverband heeft een kleine band-bezetting, drums, bas, gitaar, toetsen en één zanger(es), maar de andere kan zomaar een grote band-bezetting hebben met blazers of meerdere zangers/zangeressen. Als je een groot feest organiseert is het natuurlijk leuk om een feestband te zoeken met veel muzikanten en met een aantal zangers/zangeressen. Organiseer je een klein privéfeest, dan is het misschien leuker om het iets kleiner aan te pakken en een kleinere band neer te zetten.

Veel of weinig show

Het aantal instrumentalisten kan verschillen bij een partyband, maar denk ook eens aan de show. De ene band houdt het klein en focust zich alleen op de muziek, maar de andere band kan alles uit de kast halen om een hele show neer te zetten. Denk aan een grote lichtshow of misschien wel een video ledwall. Dit soort showeffects halen heel veel coverbands uit de kast om jou feest tot een onvergetelijke avond om te toveren. Dit is natuurlijk iets waar je voor kan kiezen, wil je het zelf klein houden of wil je het zelf ook groots uitpakken? Kies dan een act met veel show!

Kijk goed naar je feest

Nu het duidelijk is dat er veel verschillende coverbands zijn is het natuurlijk ook van belang wat voor soort feest je organiseert. Organiseer je een festival of een groot tentfeest, dan is het natuurlijk gaaf om groots uit te pakken met de coverband. Een coverband met grote show en veel muzikanten is dan echt op z’n plek! Organiseer je een verjaardagsfeest en wil je graag een band maar het toch iets klein houden dan is een kleine coverband weer op z’n plek!

 

Comments are closed.