Een geldlening is maatwerk

Ruim één derde van de huishoudens heeft een geldlening. De redenen voor het afsluiten van een lening lopen sterk uiteen. Je kunt snel een lening aanvragen wanneer je bijvoorbeeld een verbouwing wilt realiseren aan jullie woonhuis. Maar ook voor het kopen van een andere auto wordt veelvuldig een lening afgesloten. Soms doet een buitenkansje zich voor maar is je spaarrekening nog niet toereikend om hierop in te spelen. Ook dan is het afsluiten van een lening een slimme set. De redenen waarom mensen een lening afsluiten is dus zeer divers. Daarbij is de keus uit de soort lening ook nog te maken. Kies je voor een gewone lening of een doorlopend krediet?

Een gewone lening of een doorlopend krediet?

Wanneer je kiest voor een gewone lening, dan krijg je het gehele bedrag in één keer op je rekening gestort. Je betaald dan vanaf dat moment iedere maand een gedeelte af. Over het geleende bedrag betaal je ook rente. Wanneer je kiest voor een doorlopend krediet lening, kun je tot een bepaald bedrag in gedeelten geld opnemen. Je gaat pas betalen wanneer je wat opgenomen hebt. Wanneer je een doel voor ogen hebt waarvoor je geld wilt lenen, maar de prijs van dat doel nog niet geheel bekend is, dan is het afsluiten van een doorlopend krediet lening een goede optie. Wanneer je precies weet wat jouw aankoop gaat kosten, dan kun je beter kiezen voor een gewone lening. Wanneer je weet welke soort lening je wilt, dan ga je zoeken naar de juiste kredietverstrekker.

Hoe vind je de juiste kredietverstrekker?

Wanneer je de website overstappen.nl bezoekt, zie je een krediet vergelijker staan. Wanneer je hier het bedrag dat je wilt lenen invult en daarnaast nog wat extra gevraagde gegevens, wordt voor je gekeken welke kredietverstrekker het beste bij jouw leendoel past. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste keus maakt. Iedere kredietverstrekker hanteert namelijk verschillende voorwaarden. De één is daarom voordeliger voor jouw situatie dan de ander. Hierbij komt het maatwerk kijken, want de lening die voor jou goed is, hoeft voor jouw buurman helemaal niet passend te zijn.

Let op het rentepercentage en de looptijd

Wanneer je de leningen die het beste passen bij jouw doel op een rijtje voor je ziet, zijn ze eenvoudig te vergelijken. Kijk eerst naar het rentepercentage. Dit bedrag moet je namelijk per maand betalen voor je lening. Kijk dan naar de lengte van de looptijd. De lening met de laagste rente en de kortste looptijd is het goedkoopst, maar…. Kijk goed welk bedrag je maandelijks aan aflossing moet betalen. Is dit bedrag haalbaar voor je? Zo niet, dan kun je beter voor een wat langere looptijd kiezen zodat het maandbedrag ook wat minder wordt.

Comments are closed.