Elektrisch rijden zorgt voor minder stress en lagere kosten

Uit een onderzoek van advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV blijkt dat leaserijders met een elektrische auto hun reis beter plannen en meer ontspannen aankomen. De test is een jaar lang uitgevoerd door een groep werknemers. Omdat de test zo goed heeft gewerkt gaat het bedrijf nu alle leaseauto’s vervangen door elektrische auto’s. Ook kun je tegenwoordig in een bovengrondse parkeergarage en bij tankstations altijd je elektrische auto opladen, dus dat is geen enkel probleem.

Unieke stap
De VNA (branchevereniging van leasemaatschappijen) noemt de stap om alle leaseauto’s te vervangen voor elektrische auto’s een unieke stap. Dit is echt een statement. Er zijn steeds meer werkgevers die de mogelijkheden van het leasen van enkel elektrische auto’s bekijken, maar het aanbod is nog vrij beperkt. Wel wordt er een omwenteling voorzien aangezien elk automerk bezig is met de overstap op elektrisch rijden.

Minder stress door elektrisch rijden
In het begin van de test was er nog wel wat stress betreft het elektrisch rijden. Het is namelijk belangrijk om je rit goed te plannen, omdat je natuurlijk niet met een lege accu wil staan. Het opladen duurt al gauw een half uur, dus als je niet goed plant kun je zomaar te laat komen voor een afspraak. Daarnaast is het bij elektrisch rijden belangrijk om rustig te rijden. Vertrek dus iets eerder en rijd met minder stress. De testrijders konden 160 tot 220 kilometer rijden zonder op te laden en uit het onderzoek is gebleken dat ze niet minder productief waren in hun werk.

Lagere kosten
Voor het volledige elektrische wagenpark zullen de kosten lager uitpakken. Ten eerste zijn de auto’s kleiner, en ten tweede zal het brandstofverbruik in dit geval zo’n 40.000 euro per maand lager zijn. Daarbij wordt de CO2-emissie met 2.000 ton per jaar verlaagd. Dit is vergelijkbaar met de uitstoor van 300 gezinnen. Ook voor het milieu is het dus een zeer goede stap. Ook denkt het bedrijf door middel van de kennis die ze opdoen in dit proces andere bedrijven kunnen helpen bij het omzetten van een groot wagenpark naar volledig elektrische auto’s. Het bedrijf heeft inmiddels ook kennis van de beste locaties van laadpalen in zowel parkeergarages als woonwijken.

Comments are closed.