Hoe begin je met beleggen

Al je wil gaan beginnen met beleggen is het verstandig dat je je eerst gaat verdiepen in hoe je dat precies gaat aanpakken. Aan beleggen zit namelijk altijd een risico, je kan mooie winsten maken maar je kunt ook geld verliezen.

Er bestaan meerdere manieren om te beleggen zo kun je bijvoorbeeld beleggen in vastgoed, in cryptomunten, in aandelen en nog veel meer.

Als je wil gaan beginnen met beleggen in aandelen is het boek In 10 stappen succesvol beleggen geschreven door Harm van Wijk zeker een aanrader. Dit boek is speciaal voor beginners en er worden verschillende tips gedeeld waarop je moet letten als je wilt gaan beginnen met beleggen in aandelen.

Dit boek is overigens gratis, je kunt dit bestellen en dan hoef je alleen de verzendkosten te betalen en daarnaast krijg je er nog verschillende pdf’s bij met interessante informatie.

Een aantal tips waarop je moet letten als je wilt gaan beginnen met beleggen in aandelen deel ik nu al in dit artikel.

Tips om te beginnen met beleggen

Ik gaf al aan dat je met beleggen ook geld kunt verliezen, een belangrijke tip is daarom beleg alleen met geld dat je kunt missen. Gebruik dus nooit geld wat je hebt geleend of geld wat bestemd is voor andere zaken zoals het betalen van de huur of je boodschappen. Als je dat geld verliest kun je in de problemen komen.

Wanneer moet je beginnen met beleggen? Als je geld heb wat je kunt gebruiken om te gaan beleggen kun je het beste zo gauw mogelijk beginnen. Des te eerder kan het je immers winst opleveren. Geld op een spaarrekening levert met de huidige rente niet veel op, met beleggen kan het veel meer opleveren mits je dit op de juiste manier aanpakt. Je moet overigens wel zorgen dat er nog genoeg geld op je spaarrekening over blijft voor onvoorziene omstandigheden bijvoorbeeld voor als je wasmachine het begeeft of je auto.

Kijk ook welke vorm van beleggen het het beste bij jou past. Je kan alles zelf doen maar dat moet je wel verstand van zaken hebben maar je kunt het ook uitbesteden aan een bank of een bedrijf wat hier in gespecialiseerd is. Het voordeel is dat zij verstand van zaken hebben maar er is ook een nadeel, zij doen dit niet gratis.

Zelf gaan beleggen

Weet je al wat van beleggen af, vind je het leuk om je hier meer in te verdiepen en hier actief mee bezig te zijn en durf je het aan om een risico te lopen dan is zelf beleggen misschien wat voor jouw.

Als je zelf wilt gaan beleggen is het zeker aan te raden om een goede cursus hier over te volgen. Zo weet je wat je moet doen en kun je het risico op verlies beperken. Een goed cursus is de Trading Navigator Methode deze is ook gemaakt door Harm van Wijk, die dus ook het boek In 10 stappen succesvol beleggen heeft geschreven. Bij deze cursus ontvang je ook software die het beleggen makkelijker  maakt.

Het belangrijkste is dus dat je geld hebt om te beleggen en dat je goede kennis van zaken hebt zodat je weet wat je doet. Dit is heel belangrijk wat als je dat niet hebt is er een grotere kans dat je geld gaas verliezen. Als je het niet zo ziet zitten om zelf te gaan beleggen kun je er altijd voor kiezen om dit via een bank of een gespecialiseerd bedrijf te doen.

Comments are closed.