Hoe vergelijk je autoverzekeringen?

Door verzekeringen voor de auto naast elkaar te leggen is het mogelijk om goedkoper uit te zijn. Wie wil dat nu niet? Iedereen wil graag zo weinig mogelijk betalen. Er zijn aanzienlijke verschillen tussen de premies van autoverzekeraars. Hierdoor is vergelijken een must als je niet teveel wilt betalen. De autoverzekeraars hebben uiteenlopende verzekeringspremies en bijkomende voorwaarden. Door autoverzekeringen naast elkaar te leggen weet je zeker dat je je niet de boot in gaat en veel te veel betaald.

Wa, beperkt casco en all risk

Wa is de dekking tegen wettelijke aansprakelijkheid. Dit is de minimale dekking die verplicht is. Beperkt casco en all risk zijn uitgebreide dekkingen. Een uitgebreidere verzekering dan enkel de wettelijke aansprakelijkheid is mogelijk door één van deze twee opties te kiezen. Er wordt een betere dekking gekregen met de beperkt casco of all risk autoverzekering. Met een beperkt cascoverzekering ben je ook gedekt tegen de schade door diefstal, brand en ruitbreuk. Met een allriskverzekering ben je gedekt tegen vrijwel iedere schade die gemaakt wordt met de auto. Bijna alles is verzekerd als je dan schade maakt aan je eigen auto of die van een ander op welke manier dan ook.

Bonus beschermen

Ieder jaar krijg je meer korting als je geen schade veroorzaakt. Het is echter mogelijk dat je wel schade maakt en veel treden terugvalt. Als je dit wilt voorkomen dan kun je de bonus beschermen. Dit kan met een verzekering voor het beschermen van de bonus. Met de verzekering voor het beschermen van de bonus mag je 1 keer schade per jaar schade veroorzaken. Je valt dan niet terug naar een lagere trede waardoor het geen effect heeft op de verzekeringspremies. De jaren zonder schade worden dan opgebouwd zoals normaal. Je maakt schade maar het geen geen gevolgen. Voor een bonus beschermen betaal je iedere maand of eens per jaar een vast bedrag.

Comments are closed.