Naakt vergaderen vaker regel als uitzondering….

AMSTERDAM – Zakenmensen nemen vaak deel aan een telefonische vergadering in hun pyjama, ondergoed of zelfs naakt. Dat blijkt uit onderzoek onder 200 respondenten van telecommunicatiebedrijf BT, zo meldt de Britse krant Telegraph woensdag.

Uit het onderzoek komt de slaapkamer naar voren als favoriete plek voor deze zogenaamde conference calls, gevolgd door de badkamer. Ook nemen veel zakenlui deel aan de telefonische vergaderingen vanuit de auto of trein.

De meest bizarre plaatsen van waaruit werd ingebeld waren volgens het onderzoek een skipiste, strand en een attractiepark. Tijdens de vergaderingen waren vaak geluiden van huilende baby’s, honden of het doorspoelen van het toilet te horen.

Reizen

Volgens BT heeft de mogelijkheid van telefonisch vergaderen ongeveer 1,4 miljoen aan reizen bespaard door een afname van 700.000 aan reguliere fysieke vergaderingen. Voordelen van een stijging van telefonisch overleg zijn volgens het telecommunicatiebedrijf de afname van CO2-uitstoot en het bijeenkomen van mensen over de hele wereld.

Voor meer informatie over telefonisch vergaderen kijk op de website van 2Conference.nl voor Nederland en op  2Conference.be voor Belgie

Comments are closed.