Waarom je nu een uitvaartverzekering moet afsluiten

Waarom zou je een uitvaartverzekering nemen? een uitvaartverzekering dekt de kosten van een begrafenis of een crematie. Hierdoor bescherm je je nabestaanden tegen kosten waar ze tegen aan zullen lopen wanneer jij overlijdt. Tevens is het een verzekering die bijzonder is. Je weet namelijk zeker dat je er ooit gebruik van gaat maken, en dus sowieso ooit gaat uitkeren. Maar waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten? Waarom is het zo handig?

Waarom nu al een uitvaartverzekering afsluiten?

Wanneer je jong bent of midden in je leven zit denk je niet aan een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering op jonge leeftijd afsluiten is meestal goedkoper dan afsluiten op een oudere leeftijd. Het risico is namelijk over meerdere jaren verspreid, waardoor de verzekering goedkoper uitvalt. Het is niet vanzelfsprekend dat je denkt aan overlijden op een jonge leeftijd. Mocht dat onverhoopt toch gebeuren, dan kunnen je nabestaanden toch gebruik maken van een uitvaartverzekering

Welke soorten uitvaartverzekeringen heb je?

Voor je weet welke uitvaartverzekering je moet afsluiten, is het belangrijk om eerst in kaart te brengen wat voor uitvaart je wil. Nu je jong bent is het goed om na te denken over hoe je je uitvaart zou willen hebben. Wil je begraven worden of liever gecremeerd worden. Welke muziek wil je op je uitvaart? En wat zullen de kosten zijn? Op vele websites kan je makkelijk de kosten berekenen die gepaard gaan met jouw gewenste uitvaart. Door dit te berekenen weet je meteen wat voor verzekering je zal moeten afsluiten. Je hebt twee soorten verzekeringen, namelijk een kapitaaluitvaartverzekering en een natura uitvaartverzekering. Bij een kapitaal verzekering wordt er een bedrag naar je nabestaanden overgemaakt en bij een natura verzekering wordt er een dienst uitgekeerd. Het grote voordeel hiervan is, is dat je die diensten van te voren besproken heb en dus zelf een grote invloed heb op je uitvaart. 

Comments are closed.