Woning kopen en verhuren

Beleggen in woonruimte

De spaarrente is naar het laagste punt in jaren gezakt. De verwachting is dat deze nog verder gaat dalen. Wat gaat u met uw spaargeld doen nu u er haast geen rente op krijgt? Beleggen op de beurs is risicovol. Zeker als u hier geen ervaring in heeft. Wat is dan het alternatief? Een woning kopen en verhuren in bijvoorbeeld Amsterdam, is een veilige en rendabele belegging. Door de woningschaarste is er een grote vraag naar huizen en appartementen binnen de vrije sector. Door de schaarste en toenemende vraag stijgen de huurprijzen. Hierdoor is het mogelijk om tegen een rendement van 7% een woning te kopen en te verhuren.

Behaal een rendement van 8%

Beleggen in woonruimte is een rendabele belegging en biedt u meer zekerheid. U heeft namelijk zekerheid van het innen van de maandelijkse huur. Daarnaast is de woning uw bezit en kan deze altijd met meerwaarde worden verkocht. Voor u betekent dit dat u uw spaargeld niet kunt verliezen en door de huurinkomsten uw vermogen kunt laten toenemen. Daarom kiezen beleggers steeds vaker om een woning te kopen voor verhuur. Het rendement voor het verhuren van een huis of appartement in bijvoorbeeld Amsterdam Oud Zuid kan namelijk tot 7% of meer oplopen. Dit is geheel afhankelijk van de staat en type woning.

Rekenvoorbeeld

U investeert € 250.000, – en verhuurd voor € 1.500, – per maand (exclusief G/W/L). Uw bruto rendement is op jaarbasis € 18.000 / € 250.000 = 0.07 x 100 = 7 %. De huurinkomsten zijn na aftrek van eventuele kosten voor onderhoud en financiering voor u onbelast. U betaalt wel vermogensbelasting over uw bezit. Vanwege de lage spaarrente en hoog rendement is beleggen in woonruimte een veilige en rendabele keuze.

Risico’s bij beleggen in woonruimte

Beleggen is niet altijd zonder risico’s. Koopt u een woning om te verhuren? Dan loopt u ook risico’s. Het grootste risico dat u loopt is leegstand. Staat de woning leeg? Dan loopt u inkomsten mis. Het risico op leegstand kunt u eenvoudig beperken tot het minimum. Door uw woning gemeubileerd en/of gestoffeerd te verhuren vergroot u de kans op verhuur. Expats en particulieren kiezen namelijk vaker voor een gemeubileerde en/of gestoffeerde woning. De kosten voor meubilering en stoffering kunt u in de huurprijs opnemen.

Vakkundig en veilig beleggen

Het kopen van een woning om te verhuren is anders dan het kopen om zelf te bewonen. Het is daarom belangrijk om u goed te laten informeren en te begeleiden. Voor u besluit om een woning te kopen voor verhuur is het belangrijk om te weten in welk regio is er veel vraag naar woonruimte? Naar welke type woning is er veel vraag? En waar kan ik het hoogste rendement behalen? Neem daarom contact met een verhuurmakelaar in Amsterdam en vraag om meer informatie over het verhuren aan expats in Amsterdam.

Comments are closed.