Zonnepanelen zakelijk laten financieren? Hier zijn wat tips

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken: de keuze voor zonnepanelen ook zakelijk maken. Maar hoe kies je een goede zonnepanelen? Er zijn zoveel factoren om rekening mee te houden, zoals de grootte van jouw bedrijfspand, de hoeveelheid energie die nodig is en de prijs van de zonnepanelen. In deze blog zetten wij 5 tips voor je op een rijtje, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken bij het kiezen van een goede zonnepanelen.

Gemeten in Wattpeak

Het is verstandig om te kijken naar het vermogen van de zonnepanelen. Dit wordt gemeten in Wattpeak. Het aantal Wattpeak geeft aan wat het maximale vermogen is en hoeveel stroom de panelen opwekken onder optimale omstandigheden. Kies panelen met een hoog Wattpeak vermogen. Zo zijn de opstartkosten hoger, maar op de lange termijn bespaar je hiermee op de totale kosten.

Hoog rendement

Het rendement is ook een belangrijke factor bij het kiezen van een goede zonnepanelen. Het rendement geeft aan hoeveel procent van het zonlicht dat op de zonnepanelen valt, ook daadwerkelijk wordt omgezet in elektriciteit. Er zijn zonnepanelen in diverse rendement-klassen, maar kies voor een zo hoog mogelijk rendement. Dit bespaart je uiteindelijk meer energie op de lange termijn.

Kwaliteit en certificering

De kwaliteit van de zonnepanelen is ook belangrijk. Controleer of de panelen aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Kies daarom voor zonnepanelen die zijn gecertificeerd. Zonnepanelen met een iEC certificaat zijn getest op diverse prestatiefactoren en voldoen aan de certificaatstandaarden.

Betrouwbaarheid van de leverancier

De keuze van je leverancier is minstens zo belangrijk als de keuze voor de zonnepanelen. Het is daarom verstandig om na te gaan of de leverancier betrouwbaar is. Lees reviews of vraag referenties aan de leverancier. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare leverancier in zee gaat.

Garantie en service

Tot slot is garantie en service een belangrijke factor bij het kiezen van zonnepanelen. Het is belangrijk dat je niet alleen kiest voor panelen met een hoge opbrengst en goed rendement, maar ook goede garantievoorwaarden en service bij problemen. Controleer daarom de garantievoorwaarden bij de leverancier.

Samenvattend

Er zijn diverse factoren waarmee je rekening kan houden bij het kiezen van de juiste zonnepanelen voor jouw bedrijfspand. Door te kiezen voor zonnepanelen met een hoog vermogen en rendement, gecertificeerde panelen, een betrouwbare leverancier en goede garantie- en servicevoorwaarden, kan je de juiste keuze maken. Investeer verstandig en duurzaam in de toekomst door te kiezen voor hoogwaardige zonnepanelen.

Bron: https://www.janszon.nl/

Comments are closed.