5 redenen om te kiezen voor een personal trainer

Mensen hechten de laatste jaren steeds meer waarde aan het fit zijn. Veel mensen nemen dan ook een abonnement op de sportschool en starten daar met sporten. Echter moet je dan alles zelf doen. Je kan er ook voor kiezen om te werken met een personal trainer. Woon je bijvoorbeeld in een grote stad zoals Amsterdam dan heb je keuze genoeg. Personal trainers Amsterdam zijn er genoeg. Ook in andere grote steden en zelfs in dorpen kan je tegenwoordig personal trainers vinden. Hieronder vind je 5 redenen om te kiezen voor een personal trainer.

  1. Jouw steun in de rug

Als je zelf gaat sporten maak je afspraken met jezelf. Deze worden nogal eens makkelijk niet nagekomen. Het is immers makkelijk om tegen jezelf te zeggen dat vandaag toch niet zo goed uitkomt. Werk je met een personal trainer dan maak je daar afspraken mee en wordt je verwacht op de afgesproken tijden. Zeg je vaak af of kom je niet opdagen dan zal je personal trainer je hierop aanspreken. Hij of zij zal ervoor zorgen dat je deze afspraken eerder nakomt.

  1. Verbetering van de conditie

Veel mensen gaan sporten om een betere conditie op te bouwen. Doordat je met een personal trainer continu wordt gestimuleerd om gefocusseerd te blijven en de oefeningen goed te doen levert dit vaak betere resultaten op. Ga je individueel aan de gang dan mis je vaak net dat kleine beetje extra motivatie en focus om resultaten te behalen.

  1. Persoonlijke aanpak

Een personal trainer zal altijd de aanpak kiezen die het beste bij jou past. Natuurlijk kan je in het begin aangeven wat jij denkt dat het beste werkt, maar een personal trainer kan gaandeweg jullie elkaar beter leren kennen ook overgaan op een andere aanpak die toch beter bij jou past.

  1. Leer de juiste technieken

Ga je zelf aan de slag in de sportschool dan die je oefeningen vaak aan de hand van plaatjes die op de apparaten staan, je doet mensen na of je gebruikt informatie die je online hebt gevonden. Het gevaar hier is dat je oefeningen niet helemaal goed uitvoert. Dit kan vervelende blessures opleveren. Een personal trainer leert je altijd de oefeningen op de juiste manier uit te voeren waardoor je blessures voorkomt en de effectiviteit van de oefeningen ook groter wordt. Vaak zie je bijvoorbeeld dat mensen oefeningen met te veel gewicht uitvoeren. Dit is natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen, maar je kan beter de oefeningen perfect uitvoeren met minder gewicht. Dit zal uiteindelijke betere resultaten opleveren.

  1. Vervelende omstandigheden

Heb je een blessure of een medische aandoening? Een personal trainer kan hier rekening mee houden. De trainingen worden zo afgestemd dat je optimaal kan trainen met je (tijdelijke) beperkingen. Personal trainers zijn hiervoor opgeleid en weten exact wat ze je wel en niet moeten laten doen.

Voor goede sportkleding gaat u naar een professionele Vechtsport Winkel

Comments are closed.