Alles over vitamine B

Een belangrijk vitamine voor ons lichaam is de vitamine b 12. Vitamine b 12 is nodig voor de rode bloedcellen in ons lichaam. De werking van ons zenuwstelsel wordt namelijk bevorderd door de vitamine b 12, wat ook wel cobalamine genoemd wordt. Wanneer iemand veganistisch is, krijgt diegene deze vitamine niet binnen doordat het alleen in dierlijke producten zit. Vegetarische mensen zouden dit dus moeten aanvullen met het nemen van supplementen omdat het erg belangrijk is dat je wel genoeg van alle vitamine in je lichaam binnenkrijgt en je lichaam dit opneemt. Voor alle mensen is dit belangrijk dat zij genoeg vitamines binnenkrijgen want ook mensen die niet veganistisch zijn hebben wel eens een te kort aan een bepaalde vitamine.

Zoals vertelt, zit vitamine b12 alleen in dierlijke producten en dus vind je ze onder andere alleen in producten zoals melk, vlees, vis, eieren en kaas. Deze vitamine is wateroplosbaar en zorgt er voor dat het lichaam naar behoren werkt. Er bestaan ook producten waar een nepvariant van de vitamine in zit. Dit is erg slecht voor het lichaam omdat deze nepvariant niet goed is voor het lichaam en zelfs de opnameĀ  van vitamine b12 in het lichaam stop kan zetten. Wanneer er daardoor niet meer genoeg vitamine b12 wordt opgenomen in het lichaam, kan het zorgen voor geheugen problemen. Ook levert het problemen op met het DNA want hier wordt daardoor minder van aangemaakt. Vaak komt een te kort aan vitamine door deĀ  maag of het maag-darm kanaal waar de vitamine niet goed in wordt opgenomen. Ouderen dragen dit probleem vaak en hebben dan ook vaak het probleem dat ze niet genoeg vitamine binnenkrijgen. Ook krijg je door te kort aan vitamine b12 een gebrek aan eetlust, hoofdpijn, vermoeidheid en heeft het invloed op het zenuwstelsel waardoor je gevoelloze handen en voeten kunt krijgen.

Het binnekrijgen van vitamine b12 is dus erg belangrijk. Wanneer je veganistisch bent of merkt dat je te weinig vitamine b12 binnenkrijgt, kun je dit aanvullen met voedingssupplementen.

 

 

Comments are closed.