Beautyrituelen onthuld

Iedere vrouw streeft ernaar om er mooi en verzorgd uit te zien, we hebben niet voor niets een vaste ochtendroutine waarin we onszelf zo snel mogelijk optutten. Onbewust hebben we allemaal onze eigen beautyrituelen om onszelf te verzorgen. De ene vrouw vindt het heerlijk om een bad vol te laten lopen met warm water en te ontsnappen aan een drukke en hectische dag. De andere vrouw paradeert graag over de straten met prachtige, glanzende lokken dankzij een bezoekje aan die ene kapper. En weer een andere dame slooft zich uit in de sportschool om zich fit en gezond te voelen. Dankzij onze beautyrituelen voelen wij onszelf mooi en gaan we met meer zelfvertrouwen door het leven. Niet alleen Nederlandse vrouwen  hebben beautyrituelen, ook vrouwen uit landen als Frankrijk, Spanje, China en Japan hebben rituelen die de schoonheid van de vrouw benadrukt. In dit artikel onthullen wij de beautyrituelen van over de hele wereld. Deze kun je daarna toevoegen aan je eigen verzorgingsroutine.

Het beautygeheim van Japan

Japanse vrouwen zijn in de wereld bekend om hun prachtige, slanke figuur en hun jaloersmakende jeugdige huid. Wil je net als Japanse vrouwen ook zo’n glanzende huid zonder dat je huid plakt door een enorme hoeveelheid bodylotion of huidolie? Voeg dan het ingrediënt saké toe aan jouw beautyritueel. Het ingrediënt wordt voornamelijk gebruikt in de Japanse keuken voor sushi, maar een aantal kopjes saké in je bad verricht ook wonderen voor je huid. Voeg ongeveer drie tot vier kopjes van deze rijstwijn toe aan een warm bad en je huid glanst gegarandeerd. De rijstwijn verzorgt je huid en vermindert vlekken die zichtbaar zijn op de huid.

Het beautygeheim uit het Midden-Oosten en India

De Nederlandse vrouw vindt het belangrijk om volle en goed gevormde wenkbrauwen te hebben. Niet voor niets neemt de vraag naar permanente wenkbrauwen toe. Om ervoor te zorgen dat we geen unibrow krijgen, wenkbrauwen die samengegroeid zijn tot een grote wenkbrauw, epileren wij onze wenkbrauwen met een pincet. In het Midden-Oosten en India hebben ze voor het epileren van wenkbrauwen een andere methode. Vrouwen gebruiken een draad om haartjes te verwijderen. Met een dunne katoenen of polyester draad knopen deze vrouwen een cirkel. Vervolgens houden deze vrouwen de draad tussen de wijsvingers en duimen en draaien ze de draad een aantal keer om een zandloper figuur te maken. Tot slot bewegen de vrouwen hun duimen en wijsvingers heen en weer waardoor de gedraaide delen bewegen en de haartjes verwijderen.

Het beautygeheim uit Spanje

Wanneer je aan een beautygeheim uit Spanje denkt dan verwacht je waarschijnlijk dat we het over de zongebruinde huid van de Spaanse dames gaan hebben. Echter bewaren de Spaanse vrouwen een ander beautygeheim. Voor donkere kringen onder de ogen doen wij Dutchies een beroep op de concealer stick. Spaanse vrouwen doen echter een beroep op de natuur door het gebruik van aardappelen voor donkere kringen. De Spaanse vrouwen snijden de aardappelen in dunnen plakjes en leggen deze ongeveer tien minuten op de ogen. Door de aardappelen wordt de huid lichter, waardoor donkere kringen minder opvallen.

Wat is jouw beautyritueel of beautygeheim?

Comments are closed.