Beginnen met lichaamsbeweging

Het is niet zo moeilijk om te bewegen. Iedereen kan bewegen en het maakt eigenlijk ook niet veel uit wat je doet, als je het maar doet. Afvallen gaat sneller door drie of vier dagen in de week te bewegen. Bewegen kan bijvoorbeeld door een uur te snelwandelen of door een stuk te gaan fietsen. Een andere manier om te bewegen is joggen. Voor veel beginners is joggen nog te hoog gegrepen maar als je begint met wandelen dan kun je steeds een stukje joggen om het onder controle te krijgen. Door te bewegen verbruik je veel calorieën die normaal gesproken niet zou verbruiken. Alle calorieën die je verbrandt door sporten zijn extra.

Begin met dansen
Een amusante manier om vet te verbranden is dansen. Veel mensen denken er niet aan maar met dansen ben je de gehele tijd in beweging. Dit is iets wat je wilt tijdens het afvallen. Het is mogelijk om veel calorieën te verbranden door middel van dansen. Je kunt met een uur actief dansen zo’n 300 tot 500 calorieën verbranden afhankelijk van de dans die je doet. Dansen is praktisch op elke plek mogelijk waardoor het makkelijk te doen is. Het kan in de woonkamer voor de tv, bij een dansvereniging maar ook in het weekend in de discotheek.

Begin met krachttraining
Krachttraining heeft veel voordelen voor mannen én voor vrouwen. Het is al lang geen mannensport meer maar steeds meer vrouwen doen het tegenwoordig ook. Je lichaam verbruikt meer energie als je meer spiermassa krijgt. Doordat je traint met weerstand moeten de spieren na de training herstellen. Afvallen wordt daardoor versneld doordat het lichaam na de training nog calorieën verbrandt. Het metabolisme wordt door meer spiermassa eveneens verhoogd doordat de vetvrije massa toeneemt.

Bron: www.afvallenmetsport.nl

Comments are closed.