Brace voor het carpale tunnel syndroom

De computer is tegenwoordig niet uit ons dagelijks bestaan weg te denken. Dat was 20 jaren geleden nog heel anders. Alhoewel de computer ons veel heeft gebracht, heeft het computergebruik ook nadelen, met name lichamelijk. We besturen de computer met de muis, waarbij we continue dezelfde herhalende bewegingen maken. De meeste mensen beschikken niet over een ergonomische muis of toetsenbord, waardoor onze handen continue in een verkeerde houding aan het werk zijn. Dit kan verschillende klachten geven, waarbij met name het carpaal tunnel syndroom veel voor komt bij mensen van middelbare leeftijd.

Wat is het carpale tunnel syndroom?

Het carpaal tunnel syndroom betekent een beklemming van de nervus medianus zenuw die in de onderarm naar de hand toe loopt. Deze zenuw loopt in de pols door een tunnel van bindweefsel, wat de carpale tunnel wordt genoemd. Door herhalende bewegingen te maken kan de druk in de tunnel toenemen, waardoor de zenuw klem komt te zitten. Dit kan niet alleen tintelingen van de elleboog tot de vingertoppen geven, maar ook hevige pijn. Het is dan ook zaak om hier snel wat aan te doen! Bij lichte klachten kun je gelukkig snel in actie komen. Rust is het beste advies in deze situatie. Om de pols zoveel mogelijk rust te geven kun je een brace gebruiken. Een brace voor het carpale tunnel syndroom fixeert de pols en hand in een optimale positie. Zo kan het optimaal herstellen om de klachten te doen verdwijnen. Kijk op http://carpaaltunnelsyndroom.org/brace-carpaal-tunnel-syndroom/ voor meer informatie over een geschikte brace voor het carpale tunnel syndroom.

Soms is rust niet voldoende

Heb je een brace gebruikt en zijn de klachten na enkele weken nog niet over? Dat is niet alleen erg vervelend, maar kan ook zeer pijnlijk worden. Gelukkig kan een arts helpen met de juiste behandeling. Hierbij zijn 2 mogelijkheden. Een injectie met ontstekingsremmende hormonen kan direct in de carpale tunnel gespoten worden. Dit geeft bij sommige mensen een blijvend pijnvrij resultaat, maar de klachten kunnen bij andere mensen na enkele maanden weer terugkomen. In dat geval is een operatie de oplossing. Hierbij wordt tijdens een kleine operatie de dwarse polsband, een ligament, doorgesneden om meer ruimte voor de carpale tunnel en de nervus medianus te creëren. Kijk op http://carpaaltunnelsyndroom.org/ voor meer informatie over het carpaal tunnel syndroom.

Comments are closed.