De goede voornemens voor 2015

Gaat het dit jaar wel lukken?

Het is januari en dan beginnen we altijd met veel goede voornemens. December is altijd een eet maand en de aangekomen kilo’s moeten er ook weer af. Het is mogelijk om in 10 weken van deze kilo’s af te komen. Het belangrijkste is dat je samen gaat sporten en daardoor ook samen gaat afvallen. Het is bewezen dat je meer gemotiveerd raakt als je het samen gaat doen met iemand dan in je eentje.

Goed van start!

Afvallen en sporten werkt alleen als je vanaf dag 1 goed van start gaat en niet half te werk gaan. Strenge diëten hebben niet altijd het gewenste effect. Het draait om verandering van leefstijl en eetgedrag. Afvallen moet niet ten koste gaan van alles en te snel afvallen is ook niet positief. Te streng lijnen kan nog wel eens negatief uitvallen, wanneer het te streng wordt dan ga je echt wel verlangen naar al die lekkernij om je heen. Het is de bedoeling dat je na 10 weken meer van het eten gaat genieten. Dit klinkt misschien gek maar wanneer je iets lekkers gaat eten nadat je denkt dat je wil verdiend hebt dan voel je je daarna een stuk prettiger. Je gaat niet eten om het eten maar gewoon omdat je het verdiend. Je trakteert je zelf.

Niet alleen voeding is belangrijk

Voeding is niet alleen belangrijk maar je moet het in combinatie met doen. Bewegen is van essentieel belang voor het afvallen. Maar doe het sporten samen en niet alleen. Je hebt altijd wel een mindere dag en dan neemt je maatje je mee op sleeptouw. Hoe je het wend of keert, er is altijd onderlinge strijdt met je sportmaatje je wilt niet onder doen. Sporten geeft energie en naarmate je resultaat gaat zien ga je er ook steeds meer in geloven. Afvallen is niet de ‘core business’ maar een leuk extraatje. Doo het sporten ga je ook anders naar je lichaam kijken en naar je levensstijl. Je gaat bewuster te werk in de supermarkt, welke boodschappen moet ik eigenlijk laten staan en ik geef je een tip, probeer eens voor je werk te sporten. Hier heb je de hele dag profijt van.

Een ander voordeel van sporten is dat je nieuwe kleren moet kopen want sommige kleren zitten niet meer fijn want ze zijn te groot geworden en je wilt er ook wel leuk bij lopen als je aan het sporten bent. Ik denk dat wij dames wel overweg kunnen met de vele verschillende dameskleding webshops😉

Veel sport plezier en succes!

 

 

Comments are closed.