De voordelen van een sauna

Een sauna kan erg goed zijn voor je gezondheid, maar hoe komt dit precies? Veel mensen vinden het bezoeken van een sauna heerlijk, maar de drempel kan erg hoog zijn omdat men naakt dient te zijn in de sauna. Een sauna thuis kan dus de perfecte oplossing zijn. In dit artikel benoemen we de voordelen van een sauna voor je gezondheid.

Verbetering van de doorbloeding

In de sauna stijgt de lichaamstemperatuur wat ervoor zorgt dat je gaat transpireren. Het verdampen van vocht zorgt voor verkoeling, en kost veel energie. De hartslag stijgt ongeveer 50-75%, dit zorgt voor een betere doorbloeding.

Afvalstoffen uitscheiden
Omdat de doorbloeding sneller gaat stromen worden de ontgiftingsorganen gestimuleerd om hun werk te doen. Ook gaan de poriƫn van de huid open door de warmte waardoor het lichaam de afvalstoffen via de huid kwijt kan raken. Hierdoor kan het lichaam maximaal ontgift worden.

Een gezonde huid
Door de warmte gaan er kleine vaten open waardoor de bloeddruk nauwelijks stijgt. Hierdoor stijgt de bloedtoevoer naar de huid, waardoor er meer voedingsstoffen bij de huid kunnen komen. De huid wordt hierdoor van binnenuit gevoed.

Vermindering van stress
De warmte van de sauna zorgt voor ontspanning. Daarnaast is het een rustige ruimte waar geen afleiding is. Er wordt endorfine in de hersenen aangemaakt waardoor je heerlijk tot rust komt.

Extra vetverbranding
Doordat de hartslag toeneemt wordt er vet verbrand. Ook wordt het vet door de warmte vloeibaarder waardoor het door de hartspier nog beter omgezet kan worden in energie.

Naast deze voordelen zorgt het bezoeken van een sauna voor een betere weerstand, verlicht het spier- en gewrichtspijn en wordt de conditie van de aderen verbeterd. Allemaal goede redenen dus om een thuis een sauna aan te schaffen! Op deze manier word je niet belemmerd door de aanwezigheid van andere mensen. Onthoud daarnaast dat het ook heel belangrijk is om af te koelen na het gebruik van de sauna.

Comments are closed.