Douchestoel

Een douchestoel zorgt voor extra ondersteuning tijdens het douchen. Soms heb je dit nodig bij een revalidatie of omdat douchen niet meer zo eenvoudig gaat. Je hebt bijvoorbeeld last van evenwichtsstoornissen. Een ongelukje zit hierdoor al snel in een klein hoekje. Met een douchestoel kan je douchen onder je eigen douche. Je hebt geen dure verbouwing nodig om de douchecabine aan te passen. Een douchestoel is los verkrijgbaar en kan overal neergezet worden. De stoel kan zelfs meegenomen worden op vakantie. Dit is ideaal als er bij de verblijfplaats geen voorzieningen zijn voor minder valide. De opvouwbare douchestoel kan eenvoudig meegenomen worden.

Verrijdbare douchestoel

Als je minder goed te been bent, dan kan een verrijdbare douchestoel uitkomst bieden. Het kan natuurlijk voorkomen dat niet iedereen de stoel in huis nodig heeft. De stoel kan dan flink in de weg staan als iemand anders wil douchen. Als je wilt douchen, dan kan je de stoel er heel eenvoudig bij pakken. De stoel is niet alleen voorzien van wielen, maar ook van een rem. Je rijdt zo niet weg als je aan het douchen bent. De verrijdbare douchestoel wordt regelmatig in ziekenhuizen gebruikt, maar ook thuis voor een stukje extra ondersteuning.

Opklapbare douchestoel

Je bent misschien op zoek naar een douchestoel die je er eigenlijk altijd bij kan pakken. Je wilt niet eerst naar een andere kamer lopen om de stoel te pakken. Een opklapbare douchestoel is een slimme oplossing om in je badkamer te monteren. Het stoeltje is eenvoudig in te stellen op je eigen hoogte. De poten die uitgeklapt worden zorgen voor extra stabiliteit tijdens het douchen. Met een zachte zitting kan je heerlijk zitten op je eigen opklapbare douchestoel.

Douchestoel bestellen bij een revalidatie

Vooral bij een revalidatie is het aan te raden om een douchestoel te bestellen. Het is misschien voor tijdelijk, maar 6 weken of langer niet douchen is geen aanrader. Een verrijdbare douchestoel of inklapbare stoel is ideaal om gewoon thuis te blijven douchen. Voor een revalidatie wil je natuurlijk geen ingrijpende verbouwing en met de speciale stoel is dit helemaal niet nodig. Het is zelfs mogelijk om de kosten van de douchestoel terug te krijgen via de zorgverzekering. Bestel gewoon je eigen douchestoel voor een revalidatie.

TAG: Behandelstoelen

Comments are closed.