Een levensverzekering: wat is dat eigenlijk?

Heeft u al een levensverzekering afgesloten? Nee? Dat kan kloppen, aangezien de levensverzekering slechts een verzamelnaam is van alle verzekeringen die te maken hebben met uw leven. Dat wil zeggen: het verloop van uw leven en wat er tijdens uw leven gebeurt en wanneer het eindigt. Zo kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten of een pensioenverzekering.

Wat houdt een levensverzekering in?
Elke maand zijn er gemiddeld 99 duizend mensen op zoek naar een ‘levensverzekering’ via zoekmachine Google. Veel mensen weten niet dat dit slechts een verzamelnaam is van een aantal verzekeringen, zoals schadeverzekering een verzamelnaam is voor bijvoorbeeld een inboedelverzekering of all-risk verzekering voor de auto.

Wat voor verzekeringen maken deel uit van de levensverzekering?
Onder de verzamelnaam ‘levensverzekering’ vallen bijvoorbeeld:
– De overlijdensrisicoverzekering;
– Lijfrenteverzekering (in de volksmond ook pensioenverzekering genoemd, al zijn het twee verschillende verzekeringen);
– De kapitaalverzekering.
Er is een groot verschil tussen de verzekeringen en hoe u deze het beste af kunt sluiten. Iedere verzekering heeft zijn eigen polis, premies en voorwaarden en u kunt deze dan ook het beste apart onderzoeken voordat u ze afsluit.

De overlijdensrisicoverzekering
Eén van de verzekeringen die onder de levensverzekering valt, is de overlijdensrisicoverzekering. Huiseigenaren zijn vaak al bekend met deze verzekering aangezien veel banken het verplicht stellen om bij het kopen van een huis een deel van de waarde van de woning te verzekeren middels een overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat de financiële beperkingen van uw overlijden zoveel mogelijk ingeperkt worden voor uw nabestaanden. Door elke maand premie te betalen, zorgt u ervoor dat uw nabestaande(n) een bedrag krijgen als u overlijdt. Met dit bedrag kunnen zij een deel van de hypotheek betalen om de maandlasten te beperken.

Hulp nodig?
Heeft u meer informatie nodig over een overlijdensrisicoverzekering? Kijk dan eens op de website van Legal & General. Zij hebben jarenlange ervaring met overlijdensrisicoverzekeringen en pensioen.

Comments are closed.