EHBO cursus online volgen

Te weinig Nederlanders hebben een EHBO cursus gevolgd. Als je bedenkt dat per week ongeveer 300 Nederlanders een hartstilstand krijgen, kunnen maar weinig omstanders helpen. Tien a twintig procent van de mensen die een hartstilstand krijgt, overleeft het. Indien we allemaal weten wat we moeten doen, wordt het overlevingspercentage verdubbeld. Er sterven rond de zes miljoen mensen onnodig en dat komt omdat omstanders niet weten wat ze moeten doen. Je wilt toch niet dat jij je zo machteloos voelt? Een EHBO cursus is daarom belangrijk en zeker van toegevoegde waarde. Bij een EHBO cursus leer je niet alleen maar reanimeren en om te gaan met een AED. Het is minstens zo belangrijk dat je moet weten hoe je moet handelen als iemand een beroerte krijgt of een ernstige bloeding. Er zijn ook speciale EHBO cursussen voor kinderen, want je wilt als ouder niet machteloos toe kijken als je kindje bijna stikt in een knikker. Velen merken pas hoe handig een EHBO cursus is als het te laat is. Daar komt bij dat een EHBO cursus door veel zorgverzekeraars wordt vergoed. Zorg dus dat jij kunt handelen in Nood en volg een EHBO cursus. Ben jij niet zo flexibel in tijden? Geen probleem, je kunt deze cursus ook online volgen. Een online cursus kent voor- en nadelen en wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Voordelen online EHBO cursus

Een online cursus volgen kent verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat je het vanuit huis hoeft te doen en dus niet deel hoeft te nemen aan de klassikale lessen. Middels instructiefilmpjes leer je wat je moet doen in verschillende noodsituaties. Gaat er iets te snel? Dan spoel je het filmpje gewoon weer terug. De tekst wordt tevens voorgelezen en daarom is deze cursus ook goed te volgen voor mensen met dyslexie of die slecht kunnen zien. Mensen die slechthorend of doof zijn kunnen deze cursus ook gewoon volgen aangezien alle teksten worden ondertiteld. Het laatste voordeel is dat je tussentijdse toetsen kunt maken. Op deze manier krijg je inzicht in hoe goed je de theorie beheerst en weet je of je al toe bent aan het examen of dat je nog wat extra moet oefenen en leren.

Nadelen online EHBO cursus

Aan een online cursus zitten helaas ook een aantal grote nadelen. Het vergt namelijk heel wat zelfdiscipline. Er is niemand die op je wacht of die merkt dat je niet deelneemt aan de cursus. Je moet je daarom constant motiveren om achter je computer te gaan zitten en de cursus te volgen. Haal je de cursus niet binnen dertig dagen? Dan moet jij je opnieuw aanmelden en de cursus nogmaals betalen. Het grootste nadeel van een online cursus is dat je alleen de theorie goed onder de knie krijgt, maar je moet zelf gaan oefenen. Je bent hoogstwaarschijnlijk niet in het bezit van een AED of ene LOTUS oefenpop. Je moet daarom oefenen op familie of vrienden en grote kans dat die niet altijd aanwezig zijn. Oefening baart kunst zegt men en daarom is het belangrijk dat je wel gaat oefenen. Toch zul jij je altijd afvragen of je die Heimlich greep wel goed doet en of je over de juiste technieken beschikt. Een klassikale cursus zorgt ervoor dat je dit kunt navragen.

Klassikale cursus

Bij een klassikale cursus heb je bepaalde data en tijden waar je aan vast zit. Voor sommige mensen is dit een nadeel en voor anderen is het juist een stok achter de deur. Een online cursus is beter dan helemaal geen EHBO cursus, maar wij raden toch een klassikale cursus aan. Je hebt namelijk contact met je begeleider en bij onduidelijkheden kun je dingen vragen. Het belangrijkste is dat je kunt oefenen. Grepen en technieken die je in de theorie hebt geleerd, kun je ook echt in de praktijk oefenen.

TAG: BHV diploma Leiden

Comments are closed.