EHBO in verschillende situaties

EHBO kan in verschillende situaties van pas komen. Of het nou op het werk is, op de sportclub of op het kinderdagverblijf, EHBO kan soms levens redden. Om op de hoogte te zijn van levensreddende handelingen die je kunt uitvoeren, kun je een EHBO cursus volgen. Tijdens deze EHBO cursus ga je namelijk in op verschillende medische verschijnselen en levensreddende handelingen. Als je van tevoren al een BHV cursus hebt gedaan, zul je al enkele levensreddende handelingen hebben geleerd. Tijdens een EHBO cursus ga je hier echter veel dieper op in. Het kan heel fijn zijn als je de kwaliteiten hebt om EHBO toe te passen als dat nodig is.

EHBO tijdens het sporten

Sporten is heel gezond en ook nog eens leuk, maar dan moet het wel verantwoord gebeuren. Je kunt zelf de nodige maatregelen nemen om verantwoord en gezond te sporten. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de juiste sportkleding en andere juiste materialen. Als je bijvoorbeeld goede schoenen aan hebt tijdens het sporten, zul je minder snel blessures oplopen. Ook de omgeving waar je sport moet veilig zijn, zowel voor de sporters zelf als voor de supporters. Zo is het belangrijk dat bijvoorbeeld het sportveld goed omheind is, zodat er geen ballen en andere materialen kunnen rond vliegen. Toch is een ongelukje tijdens het sporten snel gebeurd. Zo kan er alsnog een bal in het gezicht van een speler komen, of er kan een schaafwond ontstaan bij een val. Dit kun je eigenlijk nooit helemaal voorkomen. In dit geval is het fijn dat er iemand aanwezig is die een EHBO cursus heeft gevolgd. Deze weet hoe hij of zij in zo’n geval moet handelen.

EHBO voor kinderen

Een andere situatie waarbij EHBO heel fijn is, is bij kinderen. Er belanden jaarlijks een groot aantal kinderen op de spoedeisende hulp. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje bij kinderen. Ze zien meestal niet zo snel gevaar en daardoor kan er wel eens een ongelukje gebeuren. De cursus EHBO aan kinderen gaat in op grote en kleine levensreddende handelingen voor kinderen. Zo leer je dus hoe je een klein wondje moet verzorgen, maar ook hoe je moet handelen bij bijvoorbeeld een beroerte. Bijvoorbeeld op een kinderdagverblijf kan dit heel handig zijn.

EHBO op het werk

Bedrijven hebben een BHV verplichting. Dit wil zeggen dat de BHV geregeld moet zijn in elk bedrijf. Dit kun je doen door het volgen van een BHV cursus. Tijdens de BHV cursus leer je hoe je moet handelen bij verschillende calamiteiten. Zo leer je hoe je moet handelen bij een brand, hoe je moet ontruimen, en je leert ook levensreddende handelingen. Tijdens een EHBO cursus ga je veel dieper in op deze levensreddende handelingen. Het kan een hele fijne werksfeer creëren als je weet dat er iemand aanwezig is die op de hoogte is van BHV en EHBO.

 

Comments are closed.