Laat littekens voorgoed verdwijnen

Het is vaak een grote zorg voor iedere man of vrouw: blijvende en zichtbare littekens op de huid. Dit kan ontstaan zijn door een operatie, huidziektes zoals viltigo of door de gevolgen van een chemokuur. Dermapigmentatie is daarvoor een passende oplossing. Maar wat is het precies? En wat zijn de mogelijkheden? Nouveau Contour laat op deze manier littekens verdwijnen en zorgt weer voor een egale huid.

Een vorm van tatoeëren

Dermapigmentatie betekent letterlijk het pigmenteren of inkleuren van de huid op plaatsen waar de natuurlijke pigmentatie verstoord is of ontbreekt. De oorzaak zijn vaak een huidaandoening, een operatie of littekens. Eigenlijk is dermapigmentatie net als PMU een vorm van tatoeëren. De techniek is echter anders. Aangezien de huid nooit één kleur heeft, wordt er driedimensionaal gepigmenteerd. Deze pigmenten moeten transparant zijn en zo een natuurlijke uitstraling creëren. Je wil immers dat je littekens verdwijnen. Vandaar dat er ook meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste effect te bereiken.

De mogelijkheden

Er zijn verschillende momenten waarop je voor dermapigmentatie kan kiezen. Ontbreekt na een borstoperatie je tepelhof of tepel? Door areola pigmentatie kan dit netjes gecorrigeerd worden. Maar ook de reconstructie van een hazenlip valt onder de mogelijkheden. Of heb je lichte pigmentvlekken, lijd je aan vitiligo of wil je graag een litteken camoufleren? Dermapigmentatie is absoluut een oplossing.

Zelfvertrouwen

Dergelijke aandoeningen aan de huid zijn vaak, ook al zijn ze soms onzichtbaar, een reden voor onzekerheid bij mannen en vrouwen. Je eigen lichaam voelt niet meer hetzelfde aan. Dankzij dermapigmentatie is het mogelijk om je zelfbeeld te verbeteren en zo zelfvertrouwen terug te winnen. Zeker wanneer een ziekte de oorzaak is, weet je wat ellende is. Door deze huidcorrecties voelt je lichaam weer meer eigen aan en kun je je blik op een zelfverzekerde toekomst richten.

Comments are closed.